Program special, alternativ Nopţii Muzeelor, la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei va participa anul acesta la Noaptea Muzeelor cu un program limitat, datorită lucrărilor de consolidare ce urmează a fi efectuate la aripa veche a clădirii.

„La sediul central al Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, din str. C. Daicoviciu nr. 2, vor demara Noaptea-muzeelor-3anul acesta lucrările de consolidare pentru aripa veche a clădirii, situaţie ce va afecta accesul în spaţiul muzeal. Astfel, agenda expoziţională a instituţiei  noastre a fost adaptată  noii situaţii, neputîndu-se realiza un circuit  care să poată face faţă unui aflux de vizitatori precum cel prilejuit de evenimentul Noaptea Muzeelor. Mai mult, expoziţia temporară 3D Roma – Sarmizegetusa Turn ON THE HISTORY, propusă în această perioadă, presupune un grad ridicat de interactivitate fizică, cu o participare de maxim 15 persoane într-un grup. Datorită numărului mare de vizitatori care ar urma să ne treacă pragul de Noaptea Muzeelor, există un real pericol de creare a unor blocaje în timpul vizitării” – se precizează într-un comunicat al MNIT, remis presei.

În aceste condiţii, MNIT a anunţat că va oferi publicului vizitator „un program special, alternativ Nopţii Muzeelor”. Mai precis, sîmbătă, 21 mai, muzeul va fi deschis în intervalul orar 10:00 -17:00, iar duminică, 22 mai, între orele 10:00 -16:00. În ambele zile accesul în expoziţii va fi gratuit, pentru toţi vizitatorii.

Pentru copii, dar şi pentru părinţi, sîmbătă, 21 mai, în intervalul orar 10:00-17:00 va fi organizat un atelier liber în cadrul proiectului de pedagogie muzeală „Cu Pietricel ne jucăm şi preistorie învăţăm”. De asemeni, va putea fi vizitată expoziţia cu obiectele realizate în cadrul aceluiaşi proiect de elevii clasei I de la Colegiul Naţional „George Bariţiu”.

La Colecţia de Istorie a Farmaciei, din Piaţa Uniri nr. 28, expoziţia va fi deschisă la „Noaptea Muzeelor” în intervalul orar 19:00 – 24:00.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie