Profesorul Ilie Parpucea de le FSEGA, cercetat penal pentru hărţuire sexuală

Profesorul universitar Ilie Parpucea din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a UBB este cercetat de poliţiştii clujeni pentru hărţuire sexuală după ce i-ar fi cerut unei studente servicii sexuale în schimbul promovării unui examen.

“În 22.06.2011 Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj prin Biroul pentru Centrul Universitar Cluj-Napoca s-a autosesizat cu privire la săvîrşirea infracţiunii de hărţuire sexuală de către I.P. profesor al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai’’, în urma apariţiei în mass media naţională şi locală a unui material video filmat cu camera ascunsă de către o studentă în camera de cămin aparţinînd acestei facultăţi referitor la propunerile profesorului  de a întreţine cu aceasta raporturi sexuale în schimbul promovării examenelor. Poliţiştii clujeni desfăşoară cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt, urmînd ca la finalizarea acestora să propună soluţie legală”, a anunţat IPJ Cluj.

Universitatea Babeş-Bolyai a dat publicităţii un comunicat prin care anunţă că împotriva  profesorului a fost iniţiată procedura de excludere pentru un scandal sexual în care acesta este implicat. “Decanatul şi Colegiul Consiliului Profesoral al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor au iniţiat procedura de excludere din Universitatea Babeş-Bolyai a profesorului Ilie Parpucea, pentru comportament inadmisibil şi reprobabil”, se precizează în comunicatul UBB.

În acelaşi comunicat se menţionează că administratoarea Căminului Economica I, Elena Filip, şi-a înaintat demisia “în urma încălcării Regulamentului de cazare, care a permis folosirea ilegală a spaţiului dintr-un cămin studenţesc de către cadrul didactic menţionat”.

C.P.

Articole din aceeasi categorie