Prof. Hilda Iacob: Sper ca sunetul muzicii din Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” să nu mai fie întrerupt niciodată

La Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, discursurile festive, la deschiderea noului an școlar, au fost transmise duminică după-amiază, live, pe pagina oficială de Facebook și pe canalul de youtube ale colegiului.

Potrivit declarației directorului, prof. Hilda Iacob, aici cursurile se desfășoară după scenariul 2, conform căruia elevii din clasele primare, a VIII-a și a XII-a vin 100% la școală, adică față în față, cei din clasele V-VII și IX-XI vin alternativ, adică o săptămână în clase, o săptămână online.

„Am pornit de la ideea că tot ce înseamnă specialitate se va desfășura față în față, adică la tot ce înseamnă discipline muzicale să se stea față în față, la toate clasele, pentru că e vorba, în primul rând, de instrument, care este individual, iar ansamblurile n-au cum să se desfășoare online. Ansamblurile au fost diminuate ca și număr de elevi, ca să se respecte distanțarea, astfel încât avem mai multe ansambluri decât aveam până acum, dar de mai mici dimensiuni. Mă refer la coruri și orchestre” – a declarat, pentru Făclia, prof. dr. Hilda Iacob.

Directorul Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” a declarat că întâlnirea de luni cu elevii a fost una mult-așteptată, deoarece „a fost dureros, de-a dreptul, în toată această perioadă de pandemie, să nu auzi un sunet în perimetrul școlii” . „Eu așa am și spus în discursul meu, că sper ca sunetul muzicii din Colegiul de Muzică să nu mai fie întrerupt niciodată, pentru că aici nu era minut, în cele 24 de ore ale zilei, în care să nu auzi, de undeva, sunând un instrument sau o voce. Este, de fapt, motto-ul sub care se va desfășura activitatea noastră. Eu sper că vom reuși să facem acest lucru atât timp cât copiii și-au dorit să se întoarcă la școală. Pe de altă parte, atât noi, cât și elevii, suntem oameni, așa că nu trebuie să se aștepte de la noi lucruri supraomenești” – a mai declarat prof. Hilda Iacob.

Directorul Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” a precizat că până acum a existat o comunicare foarte bună cu părinții elevilor, care nu a fost lăsată pe ultima sută de metri, atât în ce privește alegerea scenariului, cât și în tot ce înseamnă aspecte organizatorice.

„Noi avem și cămin (internat), și în cămin vom avea elevi, cazați, cu regulile care trebuie respectate acolo. N-am avut copii care să nu mai dorească să vină la noi la școală din motive de panică sau îngrijorarea părinților, dimpotrivă, am avut copii pe care i-am ținut pe lista de așteptare până-n ultimul moment, înainte de începerea anului școlar, ca să vedem dacă avem loc pentru ei, să-i primim la noi la școală, așa că din acest punct de vedere nu putem decât să ne bucurăm” – a mai declarat prof. Hilda Iacob.

La Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, în acest an școlar sunt înscriși peste 860 de elevi.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie