Privind din urmă, Olimpiada naţională de istorie

Pentru mulţi, Olimpiada naţională de istorie de la Cluj-Napoca a fost un eveniment ca oricare altul, uitat imediat după ce s-a consumat. În mod cert însă, elevii care s-au întrecut aici şi, de asemeni, cei care s-au străduit în organizarea olimpiadei, vor ţine minte multă vreme ediţia din 2009 a concursului. Fiindcă, aşa cum declara prof. Rodica Păun, inspector de istorie în cadrul ÎŞJ Cluj, dacă zilele pline de forfotă din curtea Colegiului Tehnic Energetic au rămas în urmă, bucuria lucrului bine făcut a rămas vie.

„Primim încontinuu mesaje despre cum a fost la Cluj, despre cum s-au simţit elevii la Olimpiada naţională de istorie. Colega de la Brăila mi-a scris: «Mulţumim pentru tot. A fost perfect. Copiii s-au simţit excelent. Aţi fost gazde desăvîrşite», iar colegul de la Botoşani ne-a transmis: «Mulţumesc, la Cluj a fost minunat pentru participanţii la Olimpiada de istorie 2009». Sînt doar două dintre multele mesaje primite de la colegii mei –inspectori de istorie din ţară, care au dorit să ne felicite pentru ceea ce a fost la Cluj” – a precizat prof. Rodica Păun. Potrivit aprecierii sale, cea de-a 33  ediţie a Olimpiadei de Istorie, desfăşurată la Cluj-Napoca, a dovedit „forţa şi puterea de muncă, implicarea şi dăruirea profesorilor de istorie din judeţul Cluj”. „Este adevărat, am avut spijinul necondiţionat al domnului prof. univ. Andrei Marga, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai. De asemenea, autorităţile locale, Primăria, Consiliul Local şi Prefectura ne-au acordat sprijin, dovedind astfel participanţilor că la Cluj performanţa în educaţie este apreciată. Festivitatea de premiere a fost un punct deosebit în desfăşurarea Olimpiadei. Sprijiniţi de domnul prorector Nicolae Bocşan şi de instituţiile de cultură din Trasilvania, am putut oferi tuturor participanţilor cărţi  de istorie deosebit de valoroase, plachete, cupe diplome şi tricouri. Elevii care s-au situat pe locurile I, II, III, alături de premiile oferite de MECI au primit, din partea unor sponsori generoşi, premii în bani şi obiecte. Premiul cel mare oferit elevei din clasa a XII-a fost un calculator PC, oferit de firma Net Brinel SA. Dacă ar fi să nominalizez persoane sau instituţii care ne-au sprijinit, cu excepţia domnului Marga şi a Primăriei, nu aş putea. De ce? Pentru că la buna organizare şi desfăşurare a Olimpiadei şi-au adus contribuţia toţi profesorii de istorie, majoritatea şcolilor, adică toţi colegii implicaţi în actul educaţional din judeţul Cluj. Pot spune, fără modestie, că sînt foarte mîndră de colegii mei, de toţi cei care au colaborat cu noi pentru reuşita acestei olimpiade şi, de asemenea, să le mulţumesc pe această cale pentru că au renunţat la vacanţă şi la binemeritata odihnă, pentru ca olimpiada să fie o reuşită” – a declarat prof. Rodica Păun, inspector de istorie în cadrul ÎŞJ Cluj.

Domnia sa a găsit cuvinte de laudă şi pentru elevii clujeni care au obţinut menţiuni şi premii speciale, clasînd Clujul pe locul IV în ierarhia naţională, „ceea ce dovedeşte că că sîntem în frunte şi la acest capitol”.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie