Primarii unor localităţi din Apuseni salută susţinerea de către şeful statului a proiectului de la Roşia Montană

Mai multe primării ale unor localităţi din Munţii Apuseni au salutat marţi declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, privind susţinerea implementării proiectului minier propus la Roşia Montana.
Primarul din Abrud (Alba), Tiberiu Raţiu, susţine că, din cele mai vechi timpuri, comunităţile acestei zone au trăit din minerit şi este firesc ca aceştia să îşi continue tradiţiile, în condiţiile unui minerit modern, cu tehnologii şi proceduri sigure.
„Proiectul minier de la Roşia Montana este o investiţie amplă, care va oferi un număr semnificativ de locuri de muncă oamenilor de aici, în condiţiile respectării legislaţiei europene şi diminuării poluării din zonă”, se arată în comunicat.
La rîndul său, primarul din Bucium (Alba), Cornel Napău, a arătat că locuitorii din zonă îşi doresc ca proiectul minier de la Roşia Montana să demareze pentru ca să aibă locuri de muncă la ei acasă.
„Suntem implicaţi efectiv atît eu, ca primar al localităţii Bucium, cît şi Consiliul Local Bucium în susţinerea acestui proiect al companiei Roşia Montana Gold Corporation. L-am susţinut întotdeauna, îl susţinem pentru că generează locuri de muncă de care comuna noastră are foarte mare nevoie, fiind o zonă monoindustrială, minieră”, a precizat primarul din Bucium.
Şi edilul din comuna Criscior, cea mai mare din judeţul Hunedoara, Ilie Ovidiu Furdui, şi-a exprimat speranţa că proiectul minier va fi autorizat şi se va pune în aplicare cît mai curînd.
„Credem cu toţii în acest proiect minier modern propus la Roşia Montana, un proiect care cu siguranţă va duce la dezvoltarea zonei, a comunei Roşia Montana, a oraşelor Abrud şi Cîmpeni, comunităţile de acolo vor prospera”, a spus primarul din Criscior. Primarul din comuna Sohodol (Alba), Sorin Corcheş, a menţionat că acest proiect minier modern, propus pentru Roşia Montana, este o oportunitate excelentă pentru oamenii din zona noastră.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, într-un interviu acordat televiziunii publice, că susţine proiectul Roşia Montană din motive pragmatice şi nu sentimentale, în contextul în care monedele au probleme de stabilitate, iar preţul aurului a cunoscut în ultimii cinci ani o creştere semnificativă.

Articole din aceeasi categorie