Prima româncă participantă la “confruntările” din Antarctica va apărea în documentarul “Whale Wars” de la Animal Planet

Alexandra Constantinescu, în vîrstă de 29 de ani, a activat ca medic pe nava “Steve Irwin” a Sea Shepherd Conservation Society în perioada operaţiunii “Divine Wind” din perioada decembrie 2011 – martie 2012, avînd ca scop protejarea sanctuarului marin antarctic. În urma operaţiunii, desfăşurată pe o distanţă de 17.000 de mile nautice, flota balenieră japoneză a prins doar 26% din cota stabilită, 768 de balene fiind astfel salvate, informează un comunicat al organizaţiei transmis Agerpres.

Proaspăt medic specialist în medicina de familie şi susţinătoare a “Sea Shepherd” de peste 5 ani, Alexandra a participat la evenimentele “Sea Shepherd” din Los Angeles, Vancouver, Anglia, Germania şi Australia, iar apoi s-a alăturat echipajului pentru campania din Antarctica în decembrie 2011, la Perth, Australia.

Timp de 3 luni Alexandra Constantinescu a servit ca medic pentru echipajul navei “Steve Irwin” de aproximativ 44 de oameni şi, de asemenea, pentru echipajul navei “Brigitte Bardot”, de circa zece membri. În ajunul Crăciunului, românca a fost transferată între “Steve Irwin” şi “Brigitte Bardot” pe o vreme furtunoasă pentru a-i acorda îngrijiri medicale unui inginer de pe “Brigitte”, iar în ajunul Anului Nou a suturat mîna căpitanului Paul Watson, de pe “Steve Irwin”, se menţionează în comunicat.

Activitatea Alexandrei Constantinescu şi întreaga campanie “Divine Wind” a fost filmată de Animal Planet şi va începe să fie difuzată în luna iunie în SUA în al cincilea sezon din serialul documentar de succes “Whale Wars”.

Pe pagina de Facebook a Sea Shepherd Conservation Society, unde au fost prezentaţi cîţiva membri ai echipajului, căpitanul Paul Watson scrie despre romînca de 29 de ani: “Alexa Constantinescu este ofiţer medical pe Steve Irwin. Alexa a fost susţinătoare a Sea Shepherd de cinci ani şi suntem onoraţi s-o avem printe noi în acest an. S-a urcat la bordul lui Brigitte Bardot pe o mare agitată pentru a sutura rana suferită de unul dintre ingineri. De asemenea, a pus două copci pe mîna căpitanului Watson în ajunul Anului Nou.”

Căpitanul menţionează că buncii Alexandrei au luptat în război şi părinţi ei au luat parte la revoluţia din “89 din România, pe cînd ea avea şase ani. “A crescut ştiind şi înţelegînd că fiecare generaţie are responsabilitatea de a asigura viitorul celeilalte şi de a face ca acest viitor să fie mai bun, mai strălucit şi mai sănătos. Astăzi asta înseamnă să luptăm pentru sănătatea planetei”, a apreciat căpitanul Watson pe pagina de Facebook a organizaţiei.

Pe site-ul seashepherd.org, în pagina de prezentare a echipajului “Steve Irwin”, Alexandra Constantinescu îşi motivează alegerea de a se alătura campaniei de salvare a balenelor. “De asta colaborez cu SSCS. Pentru că nu numai că ştiu ce trebuie făcut, ei pur şi simplu o fac şi obţin rezultate. Să fiu departe de familie de sărbători, să merg într-un mediu ostil şi să ne riscăm viaţa în ocean pentru a stopa o operaţiune ilegală este destul de dificil. Vreau să ştiu că acest sacrificiu a fost pentru o misiune reuşită. Iar Sea Shepherd reuşeşte să realizeze ce-şi propune. Pentru copiii mei, pentru nepoţii mei, pentru nepoata mea de şapte ani şi nepotul meu de 12 ani. Sunt aici pentru ei, iar Sea Shepherd este aici pentru oceane şi pentru generaţiile următoare”, scrie românca de 29 de ani, care şi-a încheiat activitatea în cadrul campaniei în martie acest an.

Articole din aceeasi categorie