Prima împărtăşanie, în Catedrala Armenească din Gherla

Duminică dimineaţa s-a umplut din nou cu creştini Catedrala  Armenească din centrul oraşului, unde a avut loc tradiţionala sărbătoare legată de prima împărtăşanie, un eveniment important în viaţa armenilor şi romano-catolicilor din municipiu.

De astă dată au primit prima împărtăşanie 4 copii, din care 3 romano-catolici, iar unul armean. Ei au fost însoţiţi de părinţii, rudenii, prieteni și colegi de clasă. Cu ocazia slujbei, copiii au cântat şi au recitat poezii creştine, fiind acompaniaţi de Corul reunit  al bisericilor armeneşti şi romano-catolice din Gherla, dirijat de Molnár Árpád.

Slujba religioasă a avut parte şi de oaspeţi neaşteptaţi. În drum spre Şumuleu Ciuc, la întâlnirea cu Papa Francisc, un grup de 6 pelerini din Budapesta, sub genericul „Drumul  Mariei” au pornit pe jos din capitala Ungariei spre localitatea din Harghita şi au făcut un scurt popas şi în vechiul Armenopolis, unde au asistat la acest moment emoţionant al micilor creştini. Ei au fost primiţi cu dragoste frăţească de creştinii  gherleni, care le-au urat drum bun în continuare.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie