Pompeii a fost inundat

Consistența intelectuală, de profesie, sau de meserie și expertiză în domeniul exercitat, indică la parlamentarii români următoarele:

1. Majoritatea a intrat în politică după 1992, având doar bacalaureatul și profesând în varii domenii fără vreo legătură cu politica. O parte a obținut târziu bacalaureatul, dar în același an a și accesat învățământul superior. Niciun parlamentar român nu a părăsit o meserie, o pregătire în care să fi performat. Unora, ocupațiile anterioare li se par compromițătoare, chiar degradante (șofer, manechin, comerciant, patron de bodegă, valutist) și preferă să își înceapă  „viața”, de la studiile „universitare”.

Situația studiilor unor parlamentari a fost și rămâne un subiect neconsumat, cu semne de întrebare.

2. Majoritatea a început studii universitare la facultăți particulare, forma cea mai agreată fiind învățământul la distanță.

3. Niciodată lucrările lor de licență nu au format obiectul unor analize privind calitatea și realizarea, procedurale. Aproape toate au primit calificative excelente.

4. Niciun parlamentar român, aflat într-un sistem de învățământ românesc, nu a repetat vreun an de studiu.

5. 70% dintre parlamentarii români au urmat facultățile de drept al învățământului superior particular.

6. O parte importantă a acestor absolvenți a susținut un masterat și un doctorat, vulnerabile, din punct de vedere al eticii academice. Acțiunea de anulare a acestor teze de doctorat, dovedite ca plagiate, a fost oprită. Cei cu funcții de stat și politice, depistați ca plagiatori și-au continuat activitățile de serviciu și politice.

7. Cel mai mare număr de doctori în strategia națională nu l-a dat Academia Militară, ci fabrica lui Gabriel Oprea, încă în activitate, cu rang de Academie.

8. În structurile administrative, politice, ale învățământului superior particular, inclusiv cel militar de stat (Interne) se află cadre didactice dovedite de plagiat.

9. Un număr infim de politicieni, după încetarea mandamentelor parlamentare, a profesat în domeniul pentru care a urmat o facultate, dar nici unul nu a performat în domeniu.

10. Absolvenți de facultăți umaniste (istorie, filologie) reprezintă 1,6% din cei 588 de parlamentari români.

11. Un test ad-hoc ar dovedi că cei mai mulți parlamentari „doctori”, nu ar putea să își prezinte în sinteză, conținutul tezei de doctorat și motivația modului în care a fost structurată. Cei mai mulți nu ar ști să enumere minimum două lucrări științifice ale îndrumătorului de teză, altele decât cele folosite ca sursă bibliografică..

12. Nu se cunoaște numărul vorbitorilor de limbi străine din Parlamentul României, nici câți cunosc două limbi străine, câți au abilitățile necesare scrierii, citirii și traducerii în și din limbile respective.

*

A trecut în Parlament impozitarea pensiilor speciale, de peste 7000 de lei, cu 85%,!!!

Vă garantez că liderii PSD o să aducă  bani de acasă, pentru acoperirea, în toamnă, a pensiilor, mărite cu 40%…

Dumnezeu a trecut, intr-o zi, pe la Parlament: a auzit că aici se mănâncă bine, și urmează să se întâmple o minune… dacă, însă, duamna Weber, ÎL va găsi neconstituțional, o să aibă o problemă. Ea.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Pompeii a fost inundat

  1. gerula

    Te-ai bolunzit rau, mosneagule.Iar pentru asta tot PSD-ul este vinovat.