Poliţiştii de frontieră şi cei de circulaţie, cei mai vulnerabili la corupţie

Poliţiştii de frontieră şi cei de la Poliţia Rutieră sînt cei mai vulnerabili la corupţie dintre funcţionarii Ministerului Administraţiei şi Internelor, a declarat, joi, la Botoşani, directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), chestorul Jenică Arion Ţigănaşu.

Potrivit acestuia, cazurile de corupţie intervin în special la lucrătorii MAI care au legături directe şi izolate cu cetăţenii.

„Cele mai vulnerabile zone sînt cele în care funcţionarul nostru are legătură directă cu cetăţeanul, acolo unde acţionează în mod izolat şi supravegherea colectivului este mai redusă. Şi aici mă refer la funcţionarii de la Poliţia de Frontieră, care acţionează izolat, de la Poliţia Rutieră. Sînt şi zonele de achiziţii publice, zonele de personal”, a afirmat şeful DGA.

El a subliniat că, în foarte multe cazuri, există o complicitate între evazionişti, contrabandişti şi grupurile de crimă organizată şi funcţionarii MAI.

„Evazioniştii, contrabandiştii, crima organizată au interesul să atragă la colaborare funcţionari ai MAI. De fapt, ei şi dispun de fonduri pentru a atrage la colaborare funcţionarii, profitînd de anumite slăbiciuni educaţionale, dar şi de o anumită scădere a veniturilor poliţiştilor. Acolo unde găsesc un loc slab, îl exploatează”, a adăugat Ţigănaşu.

Oficialul DGA a avut, joi, o întîlnire cu şefii structurilor MAI din Botoşani cu care a discutat despre măsurile de prevenire şi combatere a corupţiei în rîndul funcţionarilor din minister

Articole din aceeasi categorie