Politicienii, invitați la o dezbatere cu studenții

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a invitat partidele parlamentare la o dezbatere cu studenții participanți la Adunarea Generală a federației, ce va avea loc sâmbătă, 29 august, în Grădina de vară a Casei de Cultură a Studenților din București.

Invitația ANOSR vine în contextul alegerilor locale și parlamentare, „prilej oportun pentru a trasa obiectivele în domeniul învățământului superior pentru perioada următoare, precum și pentru a afla prioritățile de pe agenda educațională a partidelor politice pentru 2020-2024”.

„În contextul intempestiv cauzat de apariția pandemiei COVID-19 la nivel internațional, este de necontestat faptul că educația este și va fi în continuare afectată. Tocmai de aceea, este nevoie de soluții concrete și fezabile, care pot diminua impactul negativ generat și care pot maximiza rezultatele obținute de principalii beneficiari, studenții. Așadar, considerăm esențială stabilirea unei viziuni clare și asumate în privința educației ca prioritate națională, pentru a responsabiliza în mod unitar atitudinea clasei politice și pentru a contura o viitoare coerență decizională. Ne propunem ca, pe durata  evenimentului, să inițiem un dialog constructiv privind temele de interes educațional între partidele politice și să dezbatem o serie de linii directoare, apte să implice comunitățile universitare și să îmbunătățească gradual calitatea vieții studenților, odată cu instalarea unui nou legislativ pentru viitorul mandat” – arată ANOSR.

„În aceste momente de incertitudine avem nevoie de o clasă politică responsabilă, care să acorde importanța necesară investiției în sistemul educațional, aceasta fiind singura șansă pentru dezvoltarea societății românești. Având în vedere că urmează alegerile locale și parlamentare, ne dorim un dialog cu reprezentanții partidelor politice, în care vom prezenta obiectivele noastre, care ne dorim să fie preluate în agenda partidelor” – declară președintele ANOSR, Petrișor-Laurențiu Țucă.

Adunarea Generală ANOSR se va desfășura în perioada 27-30 august și va reuni lideri ai studenților din întreaga țară, atât fizic cât și online.

M. T.

Articole din aceeasi categorie