Pelerini din Rwanda, Pakistan, Madagascar, Namibia sau Reunion participă la vizita Papei de la Şumuleu Ciuc

Pelerini din Rwanda, Pakistan, Madagascar, Namibia sau Reunion s-au înscris online pentru a participa ls Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc la Şumuleu Ciuc, în data de 1 iunie, a anunţat miercuri părintele Oláh Zoltán, de la Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia, informează AGERPRES.

Acesta a precizat că înregistrarea pe site-ul oficial al evenimentului s-a încheiat, numărul total al celor înscrişi fiind de peste 110.000, din care aproape 84 de mii sunt din România, majoritatea din Transilvania şi Banat. De asemenea, există şi peste 25 de mii de pelerini care vin din Ungaria, dar sunt şi persoane din comunităţile maghiare din Serbia, Slovacia sau Ucraina care şi-au exprimat intenţia de a lua parte la acest eveniment. Printre pelerinii care vor fi prezenţi la slujba de la Şumuleu Ciuc se numără persoane care vin din ţări foarte îndepărtate, cum ar fi Pakistan, Rwanda, Africa de Sud, Niger, Madagascar, Australia, Israel, Canada, Namibia sau Reunion.

„Am terminat înregistrarea în 22 aprilie, dar nu înseamnă că am terminat şi invitaţia pelerinilor. Cei care s-au înregistrat vor avea un loc în sectoarele pregătite, dar vrem să-i încurajăm şi pe cei care nu s-au înregistrat să vină, pentru că vom avea loc şi pentru ei, sigur, în afara sectoarelor. Ceea ce este interesant, sunt câteva persoane şi din ţări exotice. Din Rwanda, din Pakistan, din Israel, din Madagascar s-au prezentat şi s-au înscris pelerini. Numărul total al pelerinilor înscrişi până la ora actuală este de peste 110.00”, a declarant Olah Zoltan.

Acesta a precizat că s-au înscris online 362 de preoţi şi diaconi, 161 de călugări şi călugăriţe, dar şi 95 de persoane cu probleme speciale – bolnavi sau care nu se pot deplasa. Au fost trimise 250 de invitaţii, în ţară şi străinătate, până în prezent existând informaţii că preşedintele Ungariei, Ader Janos, şi-a exprimat intenţia de a participa la eveniment.

Articole din aceeasi categorie