Patriarhul Daniel: Apel la rugăciune pentru victimele atacurilor teroriste din Sri Lanka

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a lansat, duminică, un apel la rugăciune pentru  victimele atacurilor teroriste din Sri Lanka

„Am primit cu profundă întristare vestea despre atentatele devastatoare din Sri Lanka, tragedie în care și-au pierdut viața 185 de persoane nevinovate și au fost rănite 469. Aceste atentate petrecute în biserici și alte clădiri, în ziua în care comunităţile catolice celebrează sărbătoarea de Paști, reprezintă expresia cea mai crudă a violenței dezumanizante și a înstrăinării de Dumnezeu. Constatând cu îngrijorare că tot mai mulţi creștini în lume devin victime ale atentatelor teroriste, condamnăm aceste atacuri izvorâte din ură şi violenţă. Totodată, trebuie să ne rugăm pentru încetarea acestor violenţe şi să milităm pentru prevenirea lor” – este mesajul transmis de PF Daniel.

Prin intermediul aceluiași mesaj, Întîâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române își exprimă compasiunea și solidaritatea cu toţi cei care suferă în urma acestor atacuri teroriste.

Potrivit AFP, bilanțul atentatelor care au lovit, duminică, hoteluri de lux și biserici catolice care celebrau Paștele se ridică la 207 morți și peste 450 de răniți. Bilanțul ia în considerare victimele a opt deflagrații survenite pe insulă.

Primele șapte explozii au fost înregistrate în jurul orei locale 8:45 (02.30 GMT), în trei hoteluri de lux și într-o biserică din Colombo, precum și în alte două biserici din apropiere de capitală. O altă explozie s-a produs duminică după amiaza, la un hotel dintr-o suburbie a capitalei Colombo.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie