Oscar 2019

„Roma”, un lungmetraj turnat în alb negru, o dramă în limba spaniolă despre maturizare, şi „The Favourite”, o comedie despre viaţa la curtea unei regine din Marea Britanie, au dominat nominalizările pentru cea de-a 91-a ediţie a premiilor Oscar, anunţate marţi, şi vor concura fiecare la 10 categorii, informează site-ul revistei Variety.

În topul producţiilor cu cele mai multe nominalizări urmează „A Star Is Born”, o dramă romantică, cu Bradley Cooper şi Lady Gaga, care a primit opt nominalizări.

Competiţia pentru cel mai bun film include şi „Black Panther”, un blockbuster inspirat din benzile desenate, dar şi „Vice”, o prezentare marcată de tuşe scabroase a vieţii fostului vicepreşedinte american Dick Cheney. Este pentru prima dată când un film cu supereroi este nominalizată la categoria-regină a premiilor Oscar. Celelalte pelicule dintre cele opt nominalizate la această categorie sunt „BlacKkKlansman”, un thriller despre infiltrarea unui poliţist de culoare în Ku Klux Klan, „Green Book”, o dramă cu accente comice realizată sub forma unui road-trip în perioada mişcărilor pentru drepturi civile, şi „Bohemian Rhapsody”, un film biografic dedicat lui Freddie Mercury, regretatul solist al trupei britanice Queen.

Articole din aceeasi categorie