Oraşul Caceres, capitala spaniolă a gastronomiei în 2015

Caceres a primit oficial titulatura de capitală spaniolă a gastronomiei la ediţia de anul acesta a Tîrgului Internaţional de Turism, Fitur, care a avut loc recent la Madrid, după ce oraşul a fost inclus pe o listă selectă de destinaţii turistice preferate în 2015, elaborată anual de prestigiosul ziar american The New York Times.

Publicaţia a inclus Cáceres pe lista celor 52 de destinaţii cele mai vizitate anul acesta, bazîndu-se pe oferta sa culinară, relatează cotidianul ABC.

Ecourile privind specialităţile şi arta culinară din acest oraş au început odată cu deschiderea Atrio, un hotel modern cu un restaurant impresionant (care deţine două stele Michelin şi poate cea mai selectă colecţie de vinuri din Europa), instalat într-o clădire istorică din centrul vechi. Şi ziarul britanic The Guardian a ales Caceres în suplimentul său “Holiday hotspots: where to go in 2015” pentru toţi gurmanzii care vor să viziteze anul acesta Capitala Spaniolă a Gastronomiei. Ziarul descrie oraşul spaniol ca un labirint de străzi înguste, pavate cu piatră medievală şi recomandă festivalurile sale axate pe gastronomie.

Cotidianul recomandă unele specialităţi locale precum jambonul iberic “jamon”, supa de pîine cu piper, orezul cu iepure, tarta de casă, brînzeturile locale cu gust amărui realizate din lapte crud de oaie.

Printre localurile ce merită încercate, recomand, în special, Atrio şi bucătarii săi chefs Tono Pérez şi José Polo, şi hotelul Parador de Cáceres care se numără printre cele mai luxoase din Spania.

Articole din aceeasi categorie