ONOARE PENTRU CLUJ – 2018

Instituţia Prefectului Judeţului Cluj a ţinut să acorde şi în acest an respectul cuvenit celor care au adus un plus de imagine Clujului oferind astfel premiul „ONOARE PENTRU CLUJ – 2018’’ pentru zece personalităţi, instituţii şi organizaţii clujene.
Astfel, la categoria „Culte’’, distincţia i-a revenit Catedralei Mitropolitane „Adormirea Maicii Domnului’’. La categoria „Onoare şi demnitate’’’, premiul a fost acordat locţiitorului comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă dr. Nicolae Tonu. O altă secţiune a fost „Mediul academic’’. Aici, Prefectura Cluj a ţinut să-i recunoască meritele reputatului istoric clujean Ioan Bolovan, prorector al Universităţii „Babeş-Bolyai’’. Tot la această secţiune a fost distinsă cu titlul „Onoare pentru Cluj’’ Grădina Botanică „Alexandru Borza” Cluj-Napoca. În cadrul secţiunii „Cultură’’, au fost premiaţi Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj şi Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. La categoria ONG, distincţia i-a revenit Asociației „Ioana Em. Petrescu” a Profesorilor de Limba și Literatura Română iar la secţiunea „Administraţie’’ premiul a fost acordat Serviciului Evenimente Publice din Primăria Cluj-Napoca.
Pentru performanţă în domeniul sănătăţii a fost distins dr. Cristian Ursu, medic șef UPU-SMURD Cluj iar pentru rezultatele în domeniul afacerilor au fost premiaţi Mihaela și Gheorghe Turcu, deţinătorii unei fabrici de globuri. Un alt domeniul în care Clujul a avut rezultate pozitive a fost sportul. La acest capitol premiul prefecturii clujene i-a revenit Asociației de Handbal Club Potaissa Turda. Pentru performanţă în muzică, a fost distinsă Alexandra Irina MĂRUȚĂ (ANDRA). C.P.

Articole din aceeasi categorie