O sud-coreeancă a fost arestată după ce a trimis 5.000 de alerte false la serviciul de urgenţe

O sud-coreeancă a fost arestată la Seul după ce a trimis în patru ani circa 5.000 de alerte false la serviciul de urgenţe, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului, a informat poliţia.

Song, în vîrstă de 43 de ani, a trimis între ianuarie 2010 şi iulie 2014 în total 4.654 de apeluri false sau glume la serviciul de urgenţe, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap, care citează poliţia districtului Dobong din Seul. În apelurile sale, Song expunea numeroase situaţii fictive, precum faptul că a găsit un cadavru sau că intenţionează să se sinucidă, fapt ce a motivat în numeroase ocazii desfăşurarea forţelor de securitate, au relatat agenţii din Dobong.

Poliţia districtului preconizează să o dea în judecată pe femeie, pentru a acoperi cheltuielile pricinuite de glumele sale.

Legea din Coreea de Sud prevede amenzi de 100.000 de woni (74 de euro) pentru cei care fac glume de acest gen autorităţilor de poliţie sau de urgenţă ale ţării. Însă dacă astfel de glume se fac în mod constant sau provoacă pagube mari prin astfel de farse telefonice, sînt prevăzute pedepse cu închisoarea şi amenzi de pînă la echivalentul a 7.400 de euro.

Articole din aceeasi categorie