O parodie ilustrată despre preşedintele SUA, intitulată “Trump en 100 tweets”, publicată în Franţa şi Belgia

Obiceiul compulsiv al lui Donald Trump de a tasta pe Twitter i-a inspirat pe doi autori francezi să creeze, într-o carte publicată în Franţa şi Belgia, un portret satiric al preşedintelui american alcătuit pe baza mesajelor sale de 140 de caractere considerate “best of”, relatează AFP.

“Trump en 100 tweets” (Editions i) este cosemnată de scenarista Vanessa Duhamel şi de autorul de bandă desenată François Boucq.

Cartea are 128 de pagini şi îl caricaturizează pe cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, ales la Casa Albă în 2016.

Cu un “umor involuntar” şi un fizic “uşor clovnesc”, “el deţine toate caracteristicile unui personaj de desene animate”, a declarat pentru AFP François Boucq în timpul unei prezentări care a avut loc la Bruxelles.

“Se gândeşte la ceva şi o spune în mod direct (…) El vede lumea ca şi cum lumea ar fi o întrebare care îi e pusă, iar el răspunde imediat, fără să reflecteze”, a mai spus Boucq. “Mă duce cu gândul la Achille Talon”, a adăugat autorul făcând referire la un personaj din seria de benzi desenate cu acelaşi nume.

Articole din aceeasi categorie