Nu prin intermediul media!

Britanicul Chris Froome i-a cerut preşedintelui Federaţiei internaţionale de ciclism (UCI), David Lappartient, să-i vorbească direct despre controlul antidoping anormal din timpul Vuelta 2017, decât să comunice în media despre acest subiect.

“Înţeleg că este o situaţie dificilă. Era evident un proces UCI confidenţial, însă el a fost făcut public, ceea ce schimbă lucrurile”, a declarat cvadruplul câştigător al Turului Franţei, pe site-ul CyclingNews, în timpul cursei Tirreno-Adriatico.

Natura substanţei (salbutamol, un medicament utilizat împotriva astmului) depistat într-un procent anormal de ridicat la un control antidoping efectuat pe 7 septembrie, nu antrenează o suspendare provizorie. Ceea ce, în ciuda polemicii, îi permite lui Froome, care neagă că s-ar fi dopat, să continue să concureze şi să încerce să câştige pentru a 5-a oară Marea Buclă.

UCI “trebuie să ia o decizie cât mai rapid posibil, pentru Chris Froome, pentru echipa sa, pentru noi şi pentru ciclismul însuşi”, a afirmat Lappartient la BBC.

Aceste afirmaţii apăreau la două zile după publicarea unui raport parlamentar britanic în care echipa Sky este acuzată că a utilizat corticoizi pentru a creşte performanţele, nu pentru a trata rutierii, între care şi câştigătorul Turului 2012 Bradley Wiggins.

Articole din aceeasi categorie