Noi marcaje turistice în zona Vlădeasa

Salvatorii montani ai Formației Vlădeasa din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj au finalizat completarea cu stâlpi de marcaj a traseelor din zona pe care o deservesc.

Astfel – informează Consiliul Județean Cluj -, au fost instalați 12 stâlpi noi pentru marcaje pe zona de creastă a Circuitului Mic al Vlădesei: Cabana Vlădeasa, vârful Vlădeasa, creasta principală a masivului, Pietrele Albe, drumul Rogojanului, Cabana Vlădeasa – punct roșu. Totodată, alți cinci stâlpi au fost instalați în zona dintre vârfurile Vârfurașul și Nimăiasa, pe traseul de magistrală bandă albastră care face legătura între Munții Vlădeasa și Platoul Carstic Padiș.

Au mai fost montați doi stâlpi noi în zona Boiacă / Făget, de pe traseul triunghi galben, care face legătura între zona Cascadei Vălul Miresei – Valea Seacă din Răchițele și magistrala Vlădeasa – Padiș. Un stâlp recondiționat a fost preluat din creasta principală a Vlădesei și montat la Pietrele Albe, pentru a marca intersecția a patru trasee, respectiv: magistrala banda albastră Vlădeasa – Padiș, punctul roșu Circuitul Mic al Vlădesei, punctul albastru Circuitul Mare al Vlădesei – Cabana Vlădeasa, Valea Stanciului, Pietrele Albe, Cabana Vlădeasa și punctul galben circuitul Pietrelor Albe.

M. T.

Articole din aceeasi categorie