Noi îndrumări bisericești care se aplică de la 1 septembrie

De la 1 septembrie a.c., unitățile de cult, în special cele care desfășoară activități social-filantropice, pot relua organizarea de agape/ servirea mesei în interiorul spațiilor anexe ale bisericii autorizate în acest sens (cantine sociale, săli de mese etc.), cu participarea a cel mult 50 de persoane, precum și în exteriorul acestor spații, cu participarea a maximum 100 de persoane, potrivit „noilor îndrumări bisericești” transmise de Cancelaria Sfântului Sinod parohiilor şi mănăstirilor din Patriarhia Română, în contextul epidemiei de Covid-19.

Conform acestor îndrumări, în ambele cazuri este obligatorie respectarea regulilor de distanțare fizică: în interior se va păstra distanța de 2 m în orice direcție, între persoane, iar în exterior se va păstra distanța de 1,5 m în orice direcție, între persoane.

Decizia Patriarhiei Române a fost luată în contextul publicării HG nr. 729/2020 pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la HG nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, document legislativ care a intrat în vigoare începând cu data de 1 septembrie.

M. T.

Articole din aceeasi categorie