Noi căutări după cele trei persoane dispărute în lacul Fîntînele

Căutările celor trei persoane dispărute în adîncurile lacului de acumulare de la Fîntînele vor fi reluate în această dimineaţă. Potrivit reprezentanţilor poliţiei clujene, pentru gasirea celor trei săteni din Rîşca vor acţiona scafandrii din Tîrgu Mureş. Aceştia au fost solicitaţi să intervină deoarece dispun de echipamente performante cu care pot coborî la mare adîncime.

Pînă acum căutările au fost făcute de scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, însă în ciuda eforturilor făcute, cele trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, nu au putut fi localizate.

Echipele de salvare vor ieşi pe lacul de acumulare Beliş-Fîntînele cu o  şalupa aparţinînd societaţii care administrează barajul. Această şalupă este dotată cu un sonar cu ajutorul căruia căutătorii speră să îi găsească pe cei trei săteni din Rîşca.

Pînă în prezent nu se ştie în ce împrejurări au dispărut cele trei persoane în zona Giurcuţa a lacului Beliş-Fîntînele. Din primele verificări ar rezulta că Ioan Matiş (49 de ani), Saveta Sigorcău (57 de ani) şi Ioan Matiş (55 de ani) au fost daţi dispăruţi marţi dimineaţa de pădurarul din zona Beliş. Aparent, ei au încercat să traverseze lacul luni noaptea cu o barcă, ce ulterior s-ar fi scufundat.

Localnicii susţin ca cei trei se aflau în acea zi la cules de fructe de pădure în zona Giurcuţa. La amiază s-au dus cu o barcă în satul Bălceşti, pentru a-şi vinde marfa, însă, după ce au primit banii s-au oprit la un bar, unde au consumat băuturi alcoolice. Seara tîrziu, aceştia s-au decis să se întoarcă din nou în pădure pentru a rămîne peste noapte acolo. Din nefericire, în timp ce treceau lacul, li s-ar fi rupt o vîslă, iar cei trei au încercat să vîslească doar cu una. În acest context, barca s-ar fi răsturnat, iar cei trei nu au mai reuşit să ajungă la mal.

C.P.

Articole din aceeasi categorie