Noaptea muzeelor, la Colecţia de Istorie a Farmaciei

De Noaptea muzeelor – 21 mai -, la Colecţia de Istorie a Farmaciei accesul va fi gratuit de la 7:00 seara şi pînă la miezul nopţii.

În cadrul Nopţii Muzeelor, la Colecţia de Istorie a Farmaciei se poate vizita gratuit expoziţia temporară Noaptea-muzeelor-2„Harry Potter şi adevărata istorie a farmaciei”. Aceasta cuprinde două vitrine, la intrarea în muzeu, şi un traseu tematic în expoziţia de bază. Pentru a descoperi lumea magiei, căutaţi obiectele marcate cu fulgerul lui Harry! Şi nu vă miraţi de ceea ce veţi descoperi. Multe dintre poţiunile şi ingredientele descrise de J. K. Rowlings sînt inspirate din vechea istorie a farmaciei. La „potică”, chiar se găsea Sînge de dragon, Praf de mumie, Elixirul Dragostei, bezoar, vase cu semne alchimice, Elixirul sănătăţii, Theriaca veneta ce conţinea carne de viperă şi multe alte curiozităţi pe care vă invităm să le descoperiţi!

Vă invităm să citiţi şi povestea obiectului lunii, Zibethum (substanţă obţinută din glandele anale ale Noaptea-muzeelor-1pisicilor sălbatice din familiile Viverridae and Nandiniidae din Africa şi Asia), în vitrina special amenajată în sala 3.

Vitrina muzeului va găzdui o acţiune din campania de îngrijire a pădurilor, organizată de studenţi de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

Datorită dificultăţii accesului şi numărului mare de vizitatori preconizaţi pentru Noaptea Muzeelor, laboratorul vechii farmacii, amenajat la subsol, nu va putea fi vizitat. Vă aşteptăm în oricare altă zi de lucru pentru turul complet şi tihnit al muzeului – biletul de intrare costă doar 3 lei cu reducere şi 6 lei preţ întreg.

Muzeograf dr. Ana-Maria GRUIA

Articole din aceeasi categorie