Nici Primăria şi nici Poliţia locală nu-s în stare să oprească alarma unei maşini

De peste o lună de zile, alarma unei maşini care zace într-un garaj din zona străzii Einstein porneşte zi şi noapte şi îi deranjează pe locatarii imobilelor din vecinătate, fără ca autorităţile locale să rezolve situaţia.

Încă din luna iunie, locatarii imobilului de pe str. Einstein nr. 23 ne-au sesizat că alarma unei maşini dintr-un garaj lipit de imobil porneşte în repetate rânduri, şi ziua şi noaptea, astfel că nici ei şi nici vecinii din blocul alăturat nu se pot odihni. Garajul cu pricina este amplasat într-un fel de mini-curte situată, aproxoimativ, pe strada Cloşca (vis-a-vis de nr. 1), închisă cu gard, poartă şi lacăt, dar locaţia nu are nici măcar plăcuţa pe care este înscrisă adresa (număr şi stradă). Oamenii nu cunosc cine este proprietarul garajului, dar presupun că acesta nu locuieşte în apropiere şi trece pe acolo doar ocazional. Ei nu ştiu nici dacă garajul este amplasat legal.

Deşi locatarii au făcut sesizări în repetate rînduri la Poliţie şi la Primărie (una dintre acestea prin adresa cu nr. 316712 din 19 iunie), iar un articol pe această temă a apărut în Făclia Cluj, problema nu a fost rezolvată. La reclamaţia scrisă s-a răspuns că “aveţi dreptate”, dar oamenii au rămas doar cu atât. După cum ni s-a relatat, în urma cîtorva altor reclamaţii făcute inclusiv telefonic, pe acolo au trecut doi angajaţi ai Poliţiei Locale, care au văzut, au ascultat şi apoi au plecat. Mai mult, locatarilor li se cere să afle ei proprietarul garajului cu pricina, de parcă acesta nu ar trebui să figureze în evidenţele Primăriei, iar identificarea lui nu ar fi treaba Poliţiei.

Lipsa de preocupare a organelor locale este cel puţin suspectă, având în vedere că Poliţia se sesizează iute şi degrabă dacă o maşină este parcată neregulamentar, dar şi dacă vreun vecin dă muzica prea tare. Oare al cui este garajul respectiv? Are persoana în cauză pile la Boc sau/şi la Bonţidean? Ne întrebăm şi noi, nu dăm cu parul.

V.D.

Articole din aceeasi categorie