Moştenirea lui Johnny Hallyday: Văduva sa Laeticia neagă că l-ar fi manipulat pe starul rockului francez

Laeticia Hallyday, văduva lui Johnny Hallyday, a ripostat în bătălia în care se confruntă cu copiii cântăreţului din alte relaţii, respingând insinuările că l-ar fi manipulat pe starul francez să-i lase prin testament toate drepturile pentru patrimoniul său, relatează AFP.
Într-un comunicat transmis AFP, avocatul său, Ardavan Amir-Aslani, ameninţă să-i dea în judecată pentru defăimare pe toţi cei care vor spune “că defunctul său client ar fi fost o persoană care să poată fi manipulată”, referindu-se în special la cei “care nu mai aveau o relaţie cu el de ani de zile”. De asemenea, el afirmă negru pe alb că Johnny Hallyday “a luat toate deciziile privind succesiunea sa în deplinătatea facultăţilor sale mintale şi a liberului său arbitru”.
Este pentru a doua oară când văduva sa care locuieşte în SUA se exprimă, prin intermediul avocatului său, de la declanşarea conflictului provocat de deschiderea testamentului cântăreţului.
Cântăreaţa Sylvie Vartan, prima soţie a lui Johnny Halliday şi mama fiului său David, a declarat că, în opinia ei, este imposibil ca starul “să-şi renege sângele şi istoria” şi să-i dezmoştenească “de bună voie” pe primii săi doi copii. ”Johnny pe care îl iubeam era generos şi sensibil. Acest testament nu corespunde cu nimic cu omul descris astăzi. Nu pot gândi o singură secundă că a decis să-i dezmoştenească de bună voie”, a declarat ea pentru Le Figaro.
La aproape trei luni de la moartea lui Johnny Hallyday, care a murit la 6 decembrie de cancer, primii săi copii, Laura Smet şi David Hallyday, în vârstă de 34 şi respectiv 51 de ani, au declanşat proceduri pentru anularea testamentului tatălui lor, întocmit în SUA şi al cărui singur beneficiar este văduva sa. Câteva ore mai târziu Laeticia Hallyday şi-a exprimat “dezgustul”, dar apoi a devenit foarte discretă pe reţelele de socializare.
David şi Laura au mai intentat o acţiune în instanţă pentru a obţine dreptul de a examina albumul postum al lui Johnny, precum şi îngheţarea patrimoniului său în aşteptarea reglementării litigiului asupra moştenirii sale. O primă audiere a fost fixată pentru 15 martie în faţa tribunalului din Nanterre.
Această bătălie, care se derulează sub ochii presei, ar urma să dureze mai multe luni. Între timp, disputa îi divizează pe fanii şi apropiaţii cântăreţului care se situează de o parte sau de alta.
Johnny Hallyday “a făcut ce era necesar în timpul vieţii pentru a-şi pune la adăpost de nevoi copiii majori” prin intermediul unor donaţii, a subliniat avocatul Laeticiei, respingând ideea că i-a “dezmoştenit” pe primii săi copii. Grijuliu să-şi apere clienta, “înfierată şi insultată”, el se îngrijorează şi de soarta celor două fiice, Jade şi Joy, în vârstă de 13 şi respectiv 9 ani. Fetele, adoptate în Cambodgia, sunt ţinta “invectivelor şi injuriilor, în special pe reţelele sociale”. Într-o asemenea măsură că Jean Reno, naşul lui Jade, şi David Hallyday au reacţionat cu emoţie în public din acest motiv. “Nu pot să înţeleg şi să tolerez această dezlănţuire împotriva surorilor mele mai mici”, a scris David Hallyday pe Instagram.
Preocupat de violenţa acestor atacuri, avocatul Laeticiei se gândeşte la acţiuni în instanţă.

Articole din aceeasi categorie