Ministrul Sănătăţii: Cererile de finanţare a spitalelor regionale de urgenţă se depun până în luna aprilie

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe susţinută la Iaşi, că în intervalul martie-aprilie se pot depune cererile de finanţare pentru spitalele regionale de urgenţă, informează AGERPRES.

„Cererile de finanţare se depun până în luna aprilie, în intervalul martie – aprilie este un interval de timp, nu aş putea să vă spun data exactă când depunem cererile de finanţare, dar pot să vă spun că dacă celelalte studii de fezabilitate nu vor fi pregătite, vom depune Iaşul în primă fază.(…) SRU Iaşi este cel mai înaintat. Studiul de fezabilitate este terminat, impactul de mediu este finalizat. A avut loc şi predarea oficială. Urmează depunerea cererii de finanţare, evaluarea de către Comisia Europeană. Concomitent cu Iaşi vor fi depuse şi cererile de finanţare pentru Cluj şi Craiova. Şi, aşa cum vă spuneam, Ministerul Sănătăţii a promovat un memorandum prin care cere etapizarea lucrărilor şi finanţarea lor etapizată. Procedura de evaluare la Comisia Europeană durează minim şase luni. Punând cap la cap procedurile de achiziţii, ne-am dat seama că putem intra în cadrul financiar multianual următor. Putem să cerem o cofinanţare mai mare din partea UE. La Iaşi a fost un exemplu de colaborare între autorităţi, fără a ţine cont de autorităţile locale şi culorile politice”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ea a declarat totodată că în cadrul implementării proiectului spitalelor regionale de urgenţă sunt etape de parcurs care nu necesită construcţia propriu zisă a imobilului, în sensul că urmează procedurile de achiziţii pentru elaborarea proiectului tehnic, proceduri de achiziţii pentru programele de training, proceduri de achiziţii pentru asistenţă tehnică la implementare.

Articole din aceeasi categorie