Mikey Garcia a unificat titlurile mondiale WBC şi IBF la categoria uşoară

 

Boxerul american Mikey Garcia, campionul mondial al versiunii WBC la categoria uşoară, a cucerit şi centura cu diamante a versiunii IBF, învingându-l la puncte pe compatriotul său Robert Easter Jr., în cadrul unei gale care a avut loc la arena Staples Center din Los Angeles (California).

Garcia (30 ani) a obţinut cu această ocazie a 39-a sa victorie în tot atâtea meciuri disputate ca profesionist, în urma deciziei unanime a arbitrilor judecători.
Adversarul său, mai tânăr cu trei ani, a suferit în schimb primul eşec în ringul profesionist, după 21 de succese consecutive. Pentru Mikey Garcia, acesta a fost primul meci disputat în ultimii şapte ani în sudul Californiei, de unde este originar. El a cucerit pe parcursul carierei titlurile mondiale la patru categorii diferite de greutate (pană, super-pană, uşoară şi super-uşoară) şi doreşte acum să urce la categoria welter pentru a-l înfrunta, până la sfârşitul anului, pe un alt pugilist american neînvins, Errol Spencer Jr., campionul mondial IBF.

Articole din aceeasi categorie