Memoria papei Paul al VI-lea la împlinirea a 40 de ani de la moarte

 

Papa Francisc a cinstit duminică memoria fostului suveran pontif Paul al VI-lea, pe care l-a descris ca pe “un mare papă al modernităţii”, la împlinirea a 40 de ani de la moartea acestuia, relatează EFE. Papa argentinian a precizat că Paul al VI-lea va fi canonizat la Vatican la 14 octombrie, zi în care va fi sanctificat şi arhiepiscopul salvadorian Oscar Arnulfo Romero.
“În urmă cu 40 de ani, sfântul părinte Paul al VI-lea îşi trăia ultimele clipe pe pământ. El şi-a dat ultima suflare în după amiaza zilei de 6 august 1978. Îl reamintim cu multă veneraţie şi gratitudine, în aşteptarea canonizării sale pe 14 octombrie”, a subliniat papa Francisc.
Sfântul părinte a pronunţat aceste cuvinte de la fereastra palatului apostolic al Vaticanului, în faţa a mii de credincioşi veniţi din toate colţurile lumii în Piaţa Sf. Petru pentru a-i asculta predica de duminică.
Paul al VI-lea şi monsenior Romero, asasinat în 1980 de o escadrilă a morţii a armatei salvadoriene în timp ce oficia slujba, vor fi canonizaţi în cadrul Sinodului Episcopilor 2018, cu tema “Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional”, care se va desfăşura la Vatican între 3 şi 28 octombrie.

Articole din aceeasi categorie