Marius Oprea va începe căutarea, pe Valea Arieşului, a altor cinci victime ale fostei Securităţi

Specialiştii Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului în România (CICCR) vor derula anul viitor o acţiune de identificare a locurilor în care ar putea fi îngropaţi cinci bărbaţi implicaţi în luptele de la Muntele Mare, din judeţul Alba, împotriva regimului comunist.

Preşedintele CCIR, Marius Oprea, a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, că pe Valea Arieşului au fost descoperite urmele unei tabere a partizanilor. “Vom merge anul viitor pe Muntele Mare, pe Valea Arieşului, în judeţul Alba, unde am găsit o tabără şi bordeie săpate în pămînt. Acolo sînt probabil şi ulcioarele din care au băut apă şi străchinile din care au mîncat. Cinci dintre partizani au fost împuşcaţi şi îngropaţi acolo şi va trebui să le descoperim osemintele. Asta facem în cadrul CCIR, căutăm să descoperim poporul pierdut, pe cei care au fost ucişi ilegal de Securitate’, a spus Oprea în cadrul unui eveniment dedicat prezentării filmului ‘Patru feluri de a muri”.

Documentarul prezintă poveştile a patru oameni ale căror oseminte au fost descoperite după mai mult de o jumătate de secol de istoricii CCIR şi care fuseseră ucişi de fosta Securitate. La lansarea filmului au participat şi reprezentanţi ai Universităţii “Babeş-Bolyai” şi ai Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, precum şi a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici Cluj.

Articole din aceeasi categorie