Marele Ronnie O’Sullivan ar putea veni la Cluj pe 22 noiembrie

• Cvintuplul campion mondial de snooker şi-a manifestat dorinţa de a susţine la Cluj un meci demonstrativ împotriva compatriotului Stuart Bingham, actualul campion mondial. Meciul ar urma să aibă loc la Sala Polivalentă, însă în aceeaşi perioadă, la Cluj, în aceeaşi locaţie, este programată o gală de Mixed Martial Arts. Cum cererea de bilete la meciul lui O’Sullivan este foarte mare, nici nu se pune problema găsirii unei alte locaţii în Cluj.

foto snookerIubitorii snooker-ului din Cluj ar putea să-l vadă în carne şi oase pe cel mai mare jucător, englezul Ronnie O’Sullivan, cvintuplu campion mondial. Impresarii acestuia au anunţat că britanicul vine în România pe 21 noiembrie, pentru una sau două partide demonstrative împotriva compatriotului Stuart Bingham, nimeni altul decît actualul campion mondial de snooker. Acestea ar urma să aibă loc la Bucureşti şi…Cluj. În circuitul lui Ronnie a fost inclus şi un popas la Cluj-Napoca, pe 22 noiembrie, cu un meci demonstrativ în Sala Polivalentă. Problema este că Sala Polivalentă a fost închiriată în zilele de 22 şi 23 noiembrie de organizatorii galei de Mixed Martial Arts, al cărei promotor este Sebastian Vieru. Gala propriu-zisă se va desfăşura pe 23 noiembrie, însă organizatorii au solicitat o zi în plus pentru pregătirea evenimentului. Cum cererea de bilete la meciul lui Ronnie O’Sullivan este foarte mare, nici nu intră în discuţie găsirea unei alte locaţii în Cluj.

Ronnie O’Sullivan, faimos şi controversat

Pe numele său complet Ronald Antonio O’Sullivan, cel mai cunoscut jucător de snooker s-a născut pe 5 decembrie 1975 la Essex, din tată irlandez şi mamă siciliană. Tatăl lui Ronnie a fost închis în 1992, pentru crimă, şi eliberat 18 ani mai tîrziu. Ronnie este poreclit „Racheta” şi „Magicianul”, pentru loviturile sale fantastice, care dealtfel l-au şi făcut celebru. A început să joace snooker de la 10 ani, iar în 1993, la 17 ani, a devenit campion al Marii Britanii. La 21 de ani a devenit campion mondial, performanţă pe care a mai realizat-o de patru ori, în 2004, 2008, 2012 şi 2013. A cîştigat din snooker 8 milioane de lire sterline, la care se mai adaugă bonusurile din publicitate. La ultima ediţie a Campionatului Mondial, Ronnie O’Sullivan a fost eliminat în faza “sferturilor” de finală, de Stuart Bingham. În 2003 au apărut zvonuri potrivit cărora O’Sullivan s-ar fi convertit la islamism, apoi că ar fi interesat de budism, însă acestea s-au dovedit a fi false speculaţii. Ronnie este fan al echipei Arsenal Londra, la meciurile căreia participă constant. Este atras de sporturile cu motor, fiind în mai multe rînduri invitat la cunoscuta emisiune Top Gear. Deşi este solicitat pentru diferite acţiuni, O’Sullivan îşi face timp şi pentru cei trei copii ai săi, născuţi din trei relaţii diferite. Gurile rele au afirmat că Ronnie n-a ştiut să-şi „domesticească” femeile aşa cum face cu bilele de snooker.

Drogurile şi depresia l-au făcut să se gîndească la retragere

Deşi pare gentleman-ul englez desprins din scrierile lui Jane Austen ori surorile Bronte, un Darcy contemporan, cu o viaţă exemplară, nepătată de scandaluri mondene şi can-can-uri, Ronnie O’Sullivan n-a fost chiar băiatul cuminte, preocupat numai de snooker, care nu uită să-şi bea ceaiul la ora 5 şi care se culcă devreme, eventual răsfoind o carte. A nu se înţelege că Ronnie este opusul perfecţionistului Roger Federer, dar nici uşă de biserică nu e. Omul a călcat pe bec şi nu îi este ruşine să recunoască acest lucru.

Englezul a avut probleme cu drogurile şi depresia, lucru pe care dealtfel l-a recunoscut. Din această cauză a fost internat într-o clinică de specialitate. Pe una din prietenele sale, Jo Langley, a cunoscut-o în cadrul programului „Narcotici Anonimi”. A declarat că a avut momente în care a dorit să renunţe la sport, dovadă că în perioada 2012-2013 s-a retras la o fermă de…porci. După mai multe şedinţe la psiholog, Ronnie a revenit la gînduri mai bune faţă de sportul care l-a făcut faimos.

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie