Manifestare cultural-religioasă în Parohia Șoimeni: „Mama, izvor de iubire și viață”

Duminică, 10 martie, în Biserica „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Șoimeni a avut loc maifestarea cultural-religioasă „Mama, izvor de iubire și viață”. În cadrul acesteia au fost implicați mai mulți copii din parohie, de diverse vârste, care, imediat după Sfânta Liturghie, au interpretat poezii și diverse cântece dedicate mamei, omagiind astfel ziua de 8 martie dedicată tuturor femeilor și mamelor.

Cu această ocazie s-au interpretat și cântece legate de tema satului românesc (Daria Mureșan – interpretă), o parte din copiii parohiei fiind înscriși la concursul național catehetic „Hristos sufletul satului meu”. În cadrul acestui concurs copiii au realizat câteva icoane pictate pe sticlă, fiind coordonați de pr. Andrei Misaroș, și diverse cusături pe etamină (papioane, semn de carte, brâu, breloc, mârțișor, icoană), îndrumați fiind de d-na preoteasă Andreea Misaroș. Aceste lucrări au fost expuse în biserică, spre a fi apreciate și de credincioșii parohiei.

În mijlocul sătenilor a fost prezent și domnul primar Mureșan Eugen, care a transmis câteva gânduri 14frumoase tuturor femeilor și le-a urat mulți ani, oferindu-le câte o garoafă în semn de apreciere.

După slujba vecerniei, credincioșii au avut bucuria de a-l urmări pe Beniamin Răchită, înscris și el la concurs, care a prezentat în power-point câteva date și imagini despre biserica din satul Șoimeni.

În 17 martie va avea loc o conferință pe tema „Mama, izvor de iubire și de viață”, susținută de prof. Gabriel Braic, iar în 23 martie, începând cu ora 18:00, în Parohia Șoimeni se va susține un concert caritabil de pricesne, la care va participa și pr. Marius Ciprian Pop.

„Biserica noastră parcă a reînviat odată cu venirea noului preot în parohia noastră, care a fost instalat aici în urmă cu trei luni. De atunci, pot spune că în fiecare duminică, în biserica noastră se întâmplă ceva special, cu totul aparte, care ne face să mergem cu drag la Sfânta Liturghie” – spune Daria Mureșan, participantă la concursul național catehetic „Hristos, sufletul satului meu”.

Articole din aceeasi categorie