Lumina Învierii Mântuitorului, în Catedrala „Schimbarea la Față”

În Sâmbăta Mare, „în tăcerea mormântului”, la Catedrala episcopală greco-catolică din Cluj-Napoca, la ora 9:00 se va celebra Vecernia cu Sf. Liturghie a Sf. Vasile cel Mare, la finalul căreia vor fi sfințite pâinea și vinul de Paști.

De la ora 23:00, „în biserica cuprinsă mai întâi de întuneric, va izbucni lumina Învierii Mântuitorului, în timpul celebrării Utreniei Învierii. Astfel, se va intra cu bucurie în timpul marii Sărbători, centru al credinței creștine, Învierea din morți a Domnului, cu vestirea continuă a biruinței vieții, prin cântarea: «Hristos a Înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viața dăruindu-le!»” – informează Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

Duminică, 28 aprilie, de la ora 10:30, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, episcop eparhial de Cluj-Gherla, va celebra Sfânta Liturghie a Sărbătorii Învierii Domnului. În cadrul acestei celebrări solemne, ierarhul, în comuniune cu preoții de pe întreg teritoriul eparhiei, își va prezenta Scrisoarea pastorală credincioșilor, cu îndemnul de a trăi misterele credinței, „pentru a sărbători, în suflete, Învierea”.

M. T.

Articole din aceeasi categorie