Lobii urechilor trădează vîrsta

Oamenii nu se gîndesc decît foarte rar la lobii urechilor. Şi totuşi, ei sînt indici ai trecerii timpului şi, prin urmare, ai îmbătrînirii, consideră Asociaţia britanică de chirurgie estetică. Chirurgii efectuează în prezent tot mai multe corectări ale lobilor, relatează 7sur7.be.

Wendy Lewis, consilier în chirurgie plastică, spune că lobii urechilor sînt supuşi gravităţii, ca şi bărbia şi sînii. Cu cît sînt mai jos, cu atît persoana pare mai în vîrstă. „Şi faptul că femeile poartă ani la rînd cercei grei fac lobul să se lungească. Reducerea lui este o operaţie simplă, care remodelează lobul şi-i redă cea mai bună proporţie”, arată ea.

Şi lobii urechilor se pot resimţi în urma unui lifting greşit: dacă s-a ridicat prea multă piele, urechea se poate apropia de obraz. Ca atare, micul necaz trebuie rectificat!

Alţi chirurgi se concentrează pe lungimea lobului. Christopher Inglefield, chirurg la Londra, a dezvoltat o metodă de intervenţie care nu lasă practic nicio cicatrice. Operaţia durează 45 de minute şi se poate face cu anestezie locală.

Urechile nu mint în privinţa vîrstei unei persoane. Prin urmare, ele trebuie îngrijite. Fazel Fatah, preşedinte al Asociaţiei britanice de chirurgie estetică, spune: „Cînd fac un lifting, de obicei grefez puţină grăsime în lobul urechii ca să pară mai tînăr. Odată cu înaintarea în vîrstă, interiorul lobului urechii pierde grăsime. Adăugaţi acest lucru la efectul gravităţii şi la faptul că, din motive necunoscute, lobii urechilor cresc odată cu vîrsta, iar rezultatul nu este tocmai agreabil”.

Articole din aceeasi categorie