Linii TelVerde destinate informării cu privire la începerea noului an școlar/ universitar

Două linii TelVerde sunt puse la dispoziție de Ministerul Educației și Cercetării, pentru a facilita accesul rapid la informații tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea didactică în anul școlar/universitar 2020-2021.

O linie TelVerde – 0800 67 20 31 – este pusă la dispoziția elevilor, studenților și părinților, în vederea obținerii de informații privind reluarea/ desfășurarea procesului instructiv-educativ.

O a doua linie TelVerde – 0800 67 20 32 – este destinată reprezentanților unităților de învățământ preuniversitar de stat și administrației publice locale, cu scopul de a oferi consultanță în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020. Conform MEC, ordonanța reglementează: acordarea de sprijin tuturor unităților de învățământ preuniversitar de stat care vor să aplice pentru achiziția de tablete, pentru uz școlar, cu acces la internet, precum și pentru alte echipamente/ dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line; respectiv achiziția de echipamente de protecție medicală, dezinfectanți și containere sanitare mobile, achiziții decontate prin fonduri europene.

Ambele linii telefonice, gratuite, vor funcționa de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 16:00.

Ministerul Educației și Cercetării a lansat recent și portalul educatiacontinua.edu.ro, ca mijloc complementar de  informare directă pentru actorii din sistemul național de învățământ: elevi, studenți, părinți, cadre didactice, precum și pentru alte categorii de public. Pe acest  site sunt agregate toate documentele emise de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătăți – norme, ghiduri, regulamente, metodologii etc., grupate pe cicluri de învățământ/arii de interes.

M. T.

Articole din aceeasi categorie