Lecții exclusiv online în 14 unități de învățământ preuniversitar din Cluj

În 14 unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj lecțiile se desfășoară exclusiv online (Scenariul 3) – a anunțat, marți, Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Conform datelor furnizate IȘJ Cluj de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, 313  unități de învățământ preuniversitar funcționează în Scenariul 1, care presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, iar 96 de unități de învățământ preuniversitar funcționează în Scenariul 2 (S2), care presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

La nivel național, conform datelor MEC, 12.945 de unități de învățământ funcționează în Scenariul 1, iar 4.408 unități de învățământ în Scenariul 2. În scenariul 3 funcționează 303 unități de învățământ.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

M. T.

Articole din aceeasi categorie