Lecţie despre Armata Română şi dreptate

Copiii din grupa mare a Grădiniţei Universităţii „Babeș-Bolyai” au avut parte, vineri, de o experienţă cu totul specială. Însoţiţi de educatoarele lor, cei mici au participat la festivităţile organizate cu ocazia Zilei Armatei Române, în Piaţa Avram Iancu.

Copiii au fost extrem de impresionaţi de atmosferă, iar la final s-au fotografiat cu militari şi oficiali prezenţi la manifestări. Printre cei care au ţinut să aibă o amintire alături de copii în faţa Monumentului „Glorie Ostaşului Român” s-a numărat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus, care s-a arătat extrem de impresionat de demersul doamnelor educatoare de la Grădiniţa UBB de a-i duce pe copii să ia parte la evenimentele organizate de 25 octombrie. Valentin Cuibus a precizat că acest exemplu ar putea fi urmat în viitor şi de alte unităţi de învăţământ preşcolar, pentru că este un mod prin care cei mici se pot familiariza cu simbolurile naţionale.

Surprizele pentru copii nu s-au oprit însă aici. Cum vineri s-a sărbătorit şi Ziua Europeană a Justiţiei Civile, iar în acest context la Curtea de Apel s-a organizat „Ziua Porţilor Deschise”, educatoarele i-au dus pe copilaşi să vadă şi locul unde se împarte dreptatea. Pe parcursul vizitei în Palatul de Justiţie, cei mici au avut-o ca ghid pe judecătoarea Dana Gîrbovan. Aceasta le-a prezentat  copiilor sălile de judecată, le-a explicat ce este un proces şi le-a oferit ocazia să îmbrace roba de magistrat. Cei mici au fost extrem de încântaţi de experienţa de care au avut parte atât la festivităţile organizate de Ziua Armatei, cât şi în Palatul de Justiţie, şi au spus că sunt nerăbdători să le povestească despre toate aceste surprize părinţilor şi fraţilor lor.  

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie