La Triteni: Prinţul Nicolae s-a remarcat prin hărnicie şi modestie

Sosirea prinţului Nicolae, şi a soţiei sale, la marea acţiune de plantare a celor 5 ha cu puieţi de frasin, stejar, larice şi pin negru la Tritenii de Sus, a sporit entuziasmul şi energiile celor aproape 800 de tineri, veniţi din toate zonele ţării, să fixeze în abruptele dealuri ale Triteniului, rădăcinile viitoarei păduri.

Aşa cum a declarat organizatorul acţiunii, Alin Uşeriu, dar şi primarul comunei, Valer Saşa, apariţia prinţului, într-o totală discreţie, a dat un plus de vigoare acţiunii şi chiar certitudinea că cei 22 de mii de puieţi vor creşte falnici în pământurile Triteniului.

Şi chiar aşa a şi fost! După ce a felicitat organizatorii pentru acest important proiect, nepotul regelui Mihai, a luat sapa, iar soţia sa legătura de puieţi, lucrând cot la cot cu sutele de voluntari ce au răspuns nobilei misiuni de a genera un nou plămân verde atât de necesar nu doar localităţii , ci şi planetei.

L-am admirat cum îşi dimensiona gropile şi tasa pământul la rădăcinile viitorilor copaci, cum îşi ajuta vecinii în terminarea rândurilor, etalând o forţă fizică şi o poftă de lucru de invidiat.

Şi cum a avut şi mare deschidere la dialog cu jurnaliştii, l-am întrebat care a fost miza prezenţei familiei sale la această reuşită acţiune civică desfăşurată sub genericul ,,Pădurile Transilvaniei’’ . Iată şi răspunsul:
,,Sunt duşmanul jafului produs după 90 în pădurile României, acest măcel produs în codrii ţării au produs mari pierderi materiale, dar şi ecologice. Iată motivaţia supremă cu care mi-am luat soţia de mână şi am parcurs vreo 550 km pentru a da o mână de ajutor la înfiinţarea acestei viitoare păduri care, care ne va fi de folos şi celor care suntem azi aici’’.

Întrebat când şi unde-şi vor organiza nunta şi cununia religioasă, prinţul Nicolae, a răspuns punctual: ,,Suntem în pregătiri avansate, iar evenimentul va avea loc în România, în luna septembrie’’.

Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie