ÎPS Andrei, din nou în mijlocul credincioșilor gherleni

Duminică a fost mare sărbătoare la biserica ortodoxă cu hramurile „Sfânta Treime” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” din municipiul Gherla. Impozanta biserică de pe strada Clujului a avut parte de un înalt oaspete, Înaltpreasfințitul părinte Andrei Andreicuț, arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Înaltpresfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din soborul de preoţi au făcut parte consilierul administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei Clujului – preotul Cristian Baciu, consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, starețul Mănăstirii Nicula – arhimandritul Nicolae Moldovan, parohul bisericii și protopopul de Gherla – preotul Iulian Paul Isip, preotul coslujitor al parohiei – părintele Alexandru Farcaș, precum și alți preoți din cadrul Protopopiatului Ortodox Gherla.

După citirea pericopei evanghelice, părintele mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Importanța familiei creștine”. Pornind de la faptul că Mântuitorul Hristos a intrat în casa lui Zaheu, ierarhul a prezentat trei mijloace de întărire a familiei creștine în vremuri dificile.

În cadrul slujbei, înaltul ierarh a hirotonit întru diacon pe teologul Radu Valeriu Bob.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de prof. Martina Merkler. La chinonic, grupul de copii, care frecventează Cercul catehetic „Sfântul Matei Brâncoveanu” al Parohiei Gherla III, a interpretat câteva pricesne. La final, preotul paroh, protopopul Iulian Paul Isip, a mulțumit Înaltpreasfințitului părinte Andrei pentru prezența în mijlocul creştinilor gherleni, binecuvântare și pentru purtarea de grijă, precum și tuturor celor prezenți la acest eveniment. În semn de prețuire și respect, chiriarhul a primit în dar un toiag arhieresc.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul arhiepiscop și mitropolit Andrei a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Radu-Mihail, cel de-al doilea copil al protopopului Paul Iulian Isip și al doamnei preotese Maria Isip. Au fost momente duhovniceşti pline de dragoste frăţească şi de emoţie, la care au participat sute de credincioşi din localitate, dar şi din judeţul Bistriţa Năsăud.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie