Inundații în 58 de localități din 16 județe

Aversele torențiale au produs inundații în 58 localități din 16 județe. În cursul zilei de joi și în noaptea de joi spre vineri pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 25 case, 346 curți, 73 beciuri /subsoluri și 11 străzi.

Potrivit IGSU, o situație deosebită s-a produs în localitatea Fârdea, județul Timiș, de unde au fost evacuate 8 persoane suprinse de creșterea rapidă a nivelului apei. Un alt caz similar a fost înregistrat la Oțelu Roșu, județul Caraș-Severin, unde 20 de persoane (printre care și 12 copii), izolate de viitură în două locuințe, au fost evacuate pe cale aeriană din zona de pericol. În același județ, din 5 localități s-au mai evacuat/ autoevacuat din cauza viiturilor 50 de persoane.

Pentru prevenirea unor situații de pericol, în județul Caraș-Severin, din cauza riscului de rupere a digului de protecție pe râul Bistra au fost luate măsuri pentru posibila evacuare  a aproximativ 500 de persoane.

În județul Cluj au fost inundate mai multe beciuri, subsoluri și fântâni din Șomcutu Mic, Jichișu de Jos, Dej și Sălicea. De asemeni, a fost inundat un spațiu comercial din Dej, iar la Cluj-Napoca a fost inundat holul unui bloc de pe Calea Moților.

Potrivit IGSU, traficul rutier a fost oprit pe un drum național și 3 drumuri județene și a fost temporar afectat pe 9 drumuri naționale (între care și DN 1R/CJ și DN 1F/CJ) și 3 drumuri județene.

Potrivit declarației lui Viorel Crainic, șef District Beliș al DRDP – Secția de Drumuri Cluj din cadrul CNAIR, drumul spre Beliș, între Călățele și Dealu Negru, rămâne deschis circulației.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie