Întîlnirea filialelor Asociaţiei Medicilor Catolici din România

În perioada 5-7 octombrie 2007, la Crivaia – Reşita, judeţul Caraş-Severin, a avut loc întîlnirea anuală a membrilor Asociaţiei Medicilor Catolici din România (AMCR) în cadrul unui simpozion cu participare internaţională cu tema “Medicul şi Familia Creştină“.

Printre cei 60 de participanţi trebuie menţionată şi prezenţa, alături de medici, a cîtorva asistenţi medicali, profesori, dar şi a reprezentanţilor diecezelor romano-catolice, respectiv eparhiilor greco-catolice din ţară. Totodată, au fost prezente la simpozion şi măicuţe romano-catolice de la Medjugorje, Roma – Italia şi un medic preot din Olanda. S-au alăturat la eveniment şi reprezentanţi de vază ai Bisericii Ortodoxe din Banat.

Sfînta liturghie de deschidere a avut loc în biserica romano- catolică “Maria Zăpezii“ din Reşita, fiind celebrată în prezenţa Excelenţei Sale Martin Roos, Episcop de Timişoara.

Actuala reuniune anuală a medicilor catolici de la Reşita este o continuare a celei începute în acest stil ecumenic în  2005 la Mănăstirea Manresa, în Cluj-Napoca. Delegaţia filialei Cluj a AMCR a fost reprezentată la eveniment prin: dr. Monica Munteanu, dr. Liana Monica Deac, dr. Letiţia Soran, farm. dr. M. Coloşi, prof. univ. dr. V. Soran, dr. D. Deac, dr. C. Vlaicu. Ni s-a alăturat, ca mentor al grupului, Părintele Olivo Bosa, mai-marele Ordinului iezuit din  România de la Mănăstirea Manresa, care alături de dr. Maria Roşoaga, preşedinta AMCR – Filiala Reşita au moderat întregul simpozion. Faptul că tematica manifestării a fost atît de actuală şi de atractivă ca subiect a reieşit permanent în evidenţă şi prin desele luări de cuvînt şi comentarii ale medicilor şi persoanelor consacrate prezente la eveniment, pe perioada tuturor  prezentărilor susţinute la Crivaia – Reşita.

Actuala întîlnire anuală a permis şi abordarea unor probleme organizatorice ale AMCR.

Dr. Liana Monica Deac

AMCR – Filiala Cluj

Articole din aceeasi categorie