Intemperii în Franţa: un septuagenar german, dat dispărut

Operaţiunile de căutare a unui cetăţean german în vârstă de 75 de ani dat dispărut în urma furtunilor violente care au afectat localitatea Saint-Julien-de-Peyrolas (sudul Franţei) “au fost în zadar”, au anunţat pompierii, citaţi de AFP. După ce nivelul apelor râului Ardeche a crescut brusc, bărbatul s-a refugiat în rulota sa care a fost însă luată de torenţi şi găsită “goală şi dislocată” la marginea cursului de apă, nu departe de zona de camping, a informat jandarmeria locală. Bărbatul a fost prezentat iniţial de poliţie, în mod incorect, ca aparţinând echipei care însoţeşte o tabără de vară aflată în camping în care se află o sută de copii din regiunea Leverkusen (vestul Germaniei).
Potrivit Ministerului de Interne, 1.600 de persoane au fost evacuate ca măsură de precauţie din departamentele Ardeche, Gard şi Drome, dintre care cel puţin 184 de turişi aflaţi în camping, care şi-au găsit refugiu în sala polivalentă Saint Julien de Peyrolas (nordul Gard). Zece persoane, dintre care cinci adolescenţi, au fost spitalizaţi cu răni uşoare sau hipotermie, a precizat comandantul Tallaron din cadrul departamentului de pompieri din Gard. 267 pompieri, ajutaţi de patru elicoptere, au fost mobilizaţi pentru a salva circa 180 de persoane aflate în trei zone de campare, dintre acestea 80 fiind în situaţie critică. Toţi sunt în siguranţă, cu excepţia bărbatului dispărut.
În zona Saint Julien de Peyrolas, mai multe vehicule, pompieri şi scafandri participă la operaţiunile de căutare, a constatat un jurnalist AFP. Râul Ardeche a ieşit din matcă în mai multe regiuni, iar nivelul şi debitul său au crescut considerabil. Navigarea pe acesta a fost interzis din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.
După un prim episod de furtuni severe de joi dimineaţă, ploaia a reînceput în această zonă la ora locală 16:00 (14:00 GMT). Joi noaptea, Gard nu se mai afla sub cod portocaliu.
Valul de caniculă care a afectat Franţa la începutul acestei săptămâni a fost înlocuit de furtuni şi ploi torenţiale care au lovit mai multe regiuni central-estice şi sud-estice provocând întreruperi în furnizarea energiei electrice şi determinând evacuări în sud.

Articole din aceeasi categorie