Instanțele clujene își reiau activitatea

Instanțele clujene își reiau activitatea începând cu 15 mai a anunțat conducerea Curții de Apel Cluj.
Pentru prevenirea infectării cu coronavirus- SARS-CoV-2 sau alte infecţii respiratorii, au fost luate o serie de măsuri de care atât justițiabilii cât și angajații din Palatul de justiție vor trebui să țină cont. Astfel, la intrare în sediul instanţei este obligatorie dezinfectarea mâinilor şi utilizarea echipamentului de protecţie, constând în mască de protecţie şi mănuşi, precum şi încălţarea echipamentului de protecţie la nivelul încălţămintei pentru păstrarea igienei spaţiilor comune. De asemenea, este obligatorie respectarea distanţei sociale, de minimum 1.5 m., şi evitarea unor contacte directe care nu respectă distanţa socială recomandată, pentru o perioadă mai mare de 15 minute.
„Staţionarea în sediul Palatului de Justiţie este permisă numai până la finalizarea dosarului sau a procedurii pentru care a fost permis accesul. Pentru a evita aglomerarea sălilor de judecată, fiecare complet de judecată, printr-un management juridic şi judiciar de calitate, va lua măsurile necesare şi utile pentru stabilirea de ore diferenţiate, în scopul soluţionării cauzelor, ore alocate unui anumit număr de dosare, în funcţie de întinderea listei de şedinţă şi domeniului specific de activitate, numărul părţilor, acela al participanţilor, complexitatea probatoriului etc.
– Listele de şedinţă se vor afişa, cu cel puţin 48 ore înaintea termenului de judecată, pe pagina principală a Curţii de Apel Cluj, wwww.curteadeapelcluj.ro, respectiv pe prima pagină a portalului instanţelor arondate Curţii. Accesul persoanelor citate în cauzele pe rol este permis în sediul instanţei numai în ziua şi pentru ora menţionate în citaţie, cu 15 minute înainte de ora stabilită pentru proces, şi se va face prin prezentarea citaţiei şi a unui act de identitate”, a anunțat Curtea de Apel Cluj.
Conducerea instanței clujene precizează că toate aceste măsuri sunt menite să asigure sănătatea şi securitatea în muncă şi reducerea riscului de îmbolnăvire a personalului fiecărei instanţe judecătoreşti şi, în egală măsură, a tuturor participanţilor la înfăptuirea actului de justiţie.C.P.

Articole din aceeasi categorie