Înscrieri online pentru slujba oficiată de Papa Francisc la Catedrala „Sf. Iosif” din București

Cei care doresc să participe, în 31 mai, la Sfânta Liturghie de la Catedrala ”Sfântul Iosif” din București, oficiată de Papa Francisc, se pot înscrie pe platforma inscrieri.papalabucuresti.ro, lansată, la sfârșitul săptămânii trecute, de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti. După înscrierea pe site, credincioşii vor primi un e-mail de confirmare. Data limită a înscrierilor este 30 aprilie, informează AGERPRES.

Pr. Daniel Bulai, responsabil cu organizarea celebrărilor liturgice la nivel naţional pe timpul vizitei Suveranului Pontif, a precizat că aproximativ 20.000 de credincioşi ar putea fi prezenţi la Sfânta Liturghie de la Catedrala ”Sfântul Iosif ”. Curtea Catedralei va fi liberă, pentru necesităţi de organizare, iar în biserică se estimează că vor intra aproximativ 1.000 de credincioşi, reprezentanţi ai fiecărei entităţi religioase.

Sfântul Părinte îi va saluta pe toţi credincioşii care vor fi pe străzile din vecinătatea Catedralei, din papa-mobil. ”Pe toate străzile va fi un culoar, bine delimitat, pe unde va trece Sfântul Părinte pentru a-i saluta pe cei prezenţi”, a spus Bulai.

Sfânta Liturghie la care participă Papa Francisc în Catedrala ”Sf. Iosif” va fi celebrată în limba latină. Cuvântul lui Dumnezeu va fi proclamat în limba română şi va cuprinde prima lectură, psalmul şi Evanghelia, iar Predica Sfântului Părinte va fi în limba italiană şi va fi tradusă în limba română. Rugăciunea Credincioşilor (sau Rugăciunea Universală) va fi în mai multe limbi, în general, în limbile tuturor comunităţilor lingvistice de pe teritoriul ARCB: italiană, spaniolă, maghiară, franceză, arabă ş.a.m.d. Cântecele vor fi în limba română.

„Intenţiile, pentru care ne rugăm sunt importante. Ne vom ruga pentru Sfântul Părinte Papa Francisc, pentru toţi episcopii şi întregul cler, pentru unirea creştinilor, pentru conducătorii de state, pentru popoarele lumii, pentru cei marginalizaţi şi suferinzi, pentru cei păcătoşi; pentru copii, tineri, familii şi pentru toţi cei prezenţi la Sfânta Liturghie”, a spus Daniel Bulai.

Spre sfârşitul Sf. Liturghii, arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu va adresa un cuvânt de mulţumire Sfântului Părinte, din partea Bisericii locale de ambele rituri. Acest cuvânt de mulţumire va fi urmat de un schimb de daruri.

”Pe toate străzile din vecinătatea Catedralei „Sf. Iosif” credincioşii prezenţi vor putea participa trup şi suflet la Sfânta Liturghie. Credincioşii care vor fi în aceste zone delimitate vor avea posibilitatea să primească Sfânta Împărtăşanie”, a anunţat pr. Bulai.

Vizita apostolică în România a Papei Francisc se va desfăşura în perioada 31 mai – 2 iunie, la Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj. Suveranul Pontif se va afla la Bucureşti în 31 mai, la Şumuleu Ciuc şi la Iaşi în 1 iunie şi la Blaj în 2 iunie.

Articole din aceeasi categorie