Încă un parking cu parc finalizat în această toamnă

Municipalitatea clujeană anunță al treilea parking cu parc finalizat în această toamnă. Este vorba de Primăverii 8, unde distribuirea locurilor începe vineri.

Parkingul de pe str. Primăverii nr. 8 este al nouălea parking finalizat din municipiul Cluj-Napoca. „Aproape 1.000 de locuri de parcare în cele trei parkinguri finalizate. Și continuăm construcția de parkinguri în toate cartierele orașului, concomitent cu desființarea garajelor. Acesta dispune de 267 locuri de parcare din care 7 sunt pentru persoane cu dizabilități, 5 pentru mașini electrice (2 cu echipament și 3 fără echipament), 18 pentru motociclete/mopede și încă 52 locuri pentru biciclete”, a declarat primarul Emil Boc.

Astfel, construcția cuprinde două niveluri de subsol, parter și două etaje supraterane. Suprafața pe care a fost construit noul parking a rezultat în urma demolării a 110 garaje din această zonă.

Parkingul Primăverii 8 dispune de asemenea de două terase verzi: una extinsă pe o suprafață de 1.200 mp, cu sistem verde – strat de vegetație de înălțime mică, substrat de pământ și sistem de picurare (deasupra etajului 2) și una la nivelul solului, pe o suprafață de 1.300 mp (deasupra nivelului subsol 1).

Conform municipalității, pentru amenajarea terasei de la nivelul terenului au fost plantate circa 2.000 plante, învelișul vegetal fiind distribuit pe o suprafață de 460 mp, 740 mp gazon rulat. De asemenea, au fost instalate dale antiderapante pentru aleile pietonale și dale cauciucate în locurile de joacă pentru copii și zona de fitness. Au fost plantați 23 arbori – carpeni, mesteceni și arțari. Spațiul include și zonă de joacă pentru copii, și zonă de fitness în aer liber, ca în celelalte parcuri de cartier finalizate.

Valoare totală de execuție a proiectului este de 27.240.044,32 lei (cu TVA) de la bugetul local.

Articole din aceeasi categorie