În Săptămâna Mare, mitropolitul Clujului îndeamnă credincioșii „să fie buni”

Să fim buni – acesta este lucrul cel mai important în această perioadă când ne pregătim pentru Sărbătoarea Învierii Domnului, spune mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei.

„Este dureros că nici în această perioadă disputele înțepătoare din media nu contenesc. Ar trebui să fim buni. Să fim buni, din două motive: întâi de toate pentru că suntem creștini, și etalonul nostru este Iisus Hristos. El este iubirea întruchipată și ne învață și pe noi să fim ca El. În al doilea rând, ar trebui să fim buni și dintr-un motiv, să zic așa, de natură practică: nu trăim o mie de ani! Ce se întâmplă, cui folosesc toate răutățile care, de multe ori, ne antrenează în dispute fără rost?” – a arătat marți, la întâlnirea de dinainte de Paște, cu presa, mitropolitul Clujului.

Referindu-se la importanța postului, ÎPS Andrei a declarat că acesta este benefic, chiar și ca dietă, dar postul „este important, în primul rând, pentru că este un act religios pe care-l facem în virtutea unui crez”, iar toți cei sănătoși ar putea să-l țină.

„Zice Sfântul Pavel, în prima epistolă către Corinteni, în capitolul 9, că postul este un antrenament, și-l compară cu perioada în care sportivii, fiind în cantonament, se pregătesc pentru competiție, ca în urma acesteia să ia «cununa stricăcioasă». Noi ne antrenăm ca să primim o cunună veșnică. Și atunci – zice Sfântul Pavel -, «eu așa alerg, nu ca la întâmplare; așa mă lupt, așa îmi chinuiesc trupul, ca nu cumva altora propovăduind, eu însumi să mă fac de ocară»” – a arătat mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie