‘Imigraţia de masă’ este o ‘ameninţare pentru civilizaţia europeană’

AFP

Liderul dreptei franceze, Laurent Wauquiez, a declarat că ‘imigraţia de masă’ constituie ‘o ameninţare culturală pentru civilizaţia europeană’ şi că francezii refuză ‘să devină străini în propria ţară’. ‘Cum să nu se înţeleagă că suntem la capătul capacităţilor noastre de integrare şi că această imigraţie de masă este o ameninţare culturală pentru civilizaţia europeană?’, a declarat preşedintele partidului Republicanii (LR), în faţa a circa 1.500 de persoane în departamentul Haute-Loire.
‘Francezii refuză să devină străini în propria ţară’ şi trebuie ‘făcut astfel încât să rămână ceva din civilizaţie’, a adăugat Wauquiez, în aplauze puternice. ‘Nu mai puteam lăsa aceste nave (umanitare) să intre în porturile europene’, a mai spus Wauquiez, al cărui partid, înfrânt în alegerile legislative din 2017, vrea să facă din problema migraţiei tema centrală a campaniei pentru scrutinul european din mai 2019. Laurent Wauquiez, ales în decembrie la conducerea LR pe o linie puternic de dreapta, a mai afirmat reînceperea activităţii politice în această toamnă ‘sfârşitul mirajului macronismului’.
Lansându-se în critici împotriva preşedintelui Emmanuel Macron, liderul LR a declarat că ‘nu există rezultate şi acest prim an este un eşec’. Mai mulţi lideri, partide şi mişcări politice îşi anunţă în acest weekend revenirea din vacanţa politică avându-l ca ţintă, cel mai adesea, pe preşedintele Macron, a cărui formaţiune nu a programat însă nicio adunare. Sâmbătă, liderul stângii radicale, Jean-Luc Mélenchon, i-a chemat pe francezi să-l ‘facă praf’ pe Macron la alegerile europarlamentare din primăvara viitoare.

Articole din aceeasi categorie