Hristos a înviat!

Moartea a fost învinsă, întunericul a fost risipit. Veniți de luați lumină! Veniți să-l primiți pe Hristos, Hristos cel înviat din morți!

Hristos a înviat din morți/, Cu moartea pe moarte călcând/ Și celor din morminte/ Viață dăruindu-le!

Vestea biruinței Vieții asupra Morții, vestea învierii lui Hristos a fost purtată și anul acesta de glasurile a mii de credincioși veniți la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca pentru a asista la Slujba Învierii, oficiată de ÎPS arhiepiscop și mitropolit Andrei, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Hristos a Înviat! – a rostit mitropolitul și mii de glasuri au răspuns, ca de fiecare dată, la Sărbătoarea Luminii: Adevărat a înviat!

„Ziua Învierii! Și să ne luminăm cu prăznuirea,/ Și unul pe altul să ne îmbrățisăm./ Să zicem: «Fraților!» și celor ce ne urăsc pe noi, Să iertăm toate pentru Înviere. Și așa, așa să strigăm: «Hristos a înviat din morți, Cu moartea pe moarte călcând,/ Și celor din morminte/ Viață dăruindu-le»” – a îndemnat mitropolitul, la finalul slujbei.

Slujba s-a încheiat cu procesiunea de înconjurare a catedralei, credincioșii, cu lumânări în mâini, cântând „Hristos a înviat din morți/ Cu moartea pe moarte călcând”.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie