Halep a primit cea mai înaltă distincţie a statului român

Simona Halep, cel mai în vogă sportiv român al momentului, a fost decorată, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincţie a statului român. Ceremonia s-a desfăşurat la Palatul Cotroceni şi au fost prezenţi părinţii marii campioane, precum şi membri din staff-ul acesteia, dar şi Ilie Năstase, primul lider din istoria circuitului masculin.

„Simona Halep a oferit românilor nu doar momente de bucurie, ci şi un exemplu de nepreţuit. Dragă Simona Halep, vă confer cea mai înaltă distincţie a statului român, ca recunoaştere şi preţuire profundă pentru câştigarea prestigiosului trofeu de la Wimbledon, precum şi pentru parcursul profesional de excepţie de până acum. Aţi scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc, în doar 55 de minute, la Wimbledon. Datorită talentului, pasiunii, determinării, perseverenţei şi pregătirii constante, aţi reuşit să deveniţi prima jucătoare de tenis din România care deţine acest titlu, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. Acesta din urmă a mai spus că principalele ingrediente de care are nevoie un sportiv pentru a ajunge la performanţele Simonei Halep sunt efortul constant şi pasiunea. „Ne-aţi demonstrat tuturor că prin efort constant şi pasiune se pot obţine performanţe deosebite pe scena mondială a sportului. Vă mulţumesc, în numele românilor, pentru modul în care promovaţi ţara noastră şi sportul românesc”.

Şeful statului a mai spus că performanţa deosebită la care a ajuns Simona Halep îi aparţine nu doar acesteia, ci şi familiei, care a susţinut-o inclusiv în momentele mai puţin plăcute.

Şeful statului critică infrastructura

Preşedintele Klaus Iohannis, evocând victoria Simonei de la Wimbledon, a arătat că aceasta este cu atât mai preţioasă dacă avem în vedere că în România nu există astfel de terenuri şi a deplâns faptul că nu se face nimic în această direcţie, ceea ce reprezintă un deserviciu adus tinerilor care doresc să facă performanţă, dar condiţiile de infrastructură în primul rând îi împiedică. „Mulţi copii talentaţi renunţă sau nu pot face performanţă pentru că fie le lipseşte sprijinul financiar, fie nu au condiţii să se antreneze. Toate aceste lipsuri îi determină pe cei mai mulţi să renunţe. Când ei se pierd, pierdem noi toţi, pierde România. Exemplul pe care îl oferiţi trebuie să impulsioneze autorităţile să gândească o strategie pentru a putea susţine sportul românesc”.

Iohannis: “Când spui Halep spui România”

În finalul ceremoniei, preşedintele i-a urat succes Simonei Halep şi să rămână la fel de ataşată şi fidelă valorilor în care crede şi pe care le promovează. „De azi înainte, când spui Halep spui România şi când spui România spui Halep!”. Klaus Iohannis i-a felicitat în egală măsură şi pe părinţii Simonei Halep, precum şi echipa jucătoarei de tenis.

„Doamnă şi domnule Halep, vă felicit şi vă mulţumesc pentru că aţi crescut nu doar un mare sportiv, ştiind să cultivaţi talentul, dar şi un om foarte curajos, muncitor, determinat, modest, sincer, cu o conduită exemplară atât pe teren, cât şi în afara lui. Totodată, aş vrea să felicit şi membrii echipei care vă sunt alături: antrenori, medici, sponsori şi prieteni. Faceţi o treabă minunată”.

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie