Hackathon online pentru startup-uri în agricultură

AgTech TM by Agroland, un program complet de incubare de startup-uri. care stimulează și susține inovația în agricultură, se extinde la nivel național, prin lansarea hackathon-ul online AgTech TM Spark Weekend.

AgTech TM Spark Weekend este prima etapă a programului de incubare AgTech TM, eveniment care se desfășoară online, în 13-15 noiembrie 2020, și este dedicat tuturor celor care vor să dezvolte startup-uri tech cu impact direct în agricultură. Organizatorii așteaptă participanți din domenii variate, de la studenți și absolvenți ai unei universități de specialitate până la programatori, tineri cu specializare de business, marketing sau design.

„Prin AgTech TM by Agroland dorim să demonstrăm că inovațiile în agricultură nu sunt deloc o Cenușăreasă față de alte domenii în care tehnologia și abordările de business curajoase au adus salturi semnificative. Dimpotrivă, credem că potențialul de creștere în agricultură este mult mai mare decât în alte ramuri economice, astfel că ne-am propus să susținem talentul și dedicarea unor startup-uri tech din domeniu, care pot consolida creșterea sectorului agricol în România,” a declarat Horia Cardoș, fondator și director general al Agroland.

Evenimentul pune la dispoziție mentori și resurse necesare dezvoltării primului plan de afaceri și validării soluției, și se va încheia cu o sesiune de pitch, unde cele mai bune 10 startup-uri vor trece în etapa următoare. Start-up-urile selectate vor avea acces la un program de training-uri și workshop-uri oferit de Ascendis, pe durata a 3 săptămâni, care va ajuta echipele să se pregătească pentru faza de incubare.

Înregistrarea la AgTech TM Spark Weekend se face la adresa www.eventbrite.co.uk/e/agtech-tm-spark-weekend-tickets-122059436059. Pentru cei care au o idee de startup bazat pe tehnologie, cu impact în industria agricolă, înscrierea ideii se pot face prin completarea formularului disponibil la adresa https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=-RvvPavEoEOpWf9rmvdJn_LjJyuBLBlLrAErpMtGZW5UNk5CTDBWSkkyNUdBSjdVWUxRQ0ozSUNaOCQlQCN0PWcu.

Ideile înscrise vor trece printr-o etapă de preselecție. Pentru ca o idee să fie acceptată în program, aceasta trebuie să se axeze pe o problemă existentă în industria agricolă, iar soluția trebuie să se bazeze pe tehnologie și să dețină potențial de scalabilitate.

Agroland este cea mai mare rețea de magazine agricole din România, are capital 100% românesc și a fost fondată în 1997, la Timișoara, de antreprenorul Horia Cardoș. În prezent, rețeaua Agroland are 247 de unități, localizate în 28 de județe, și 400.000 de clienți unici/an. Printre produsele comercializate se află pui de o zi, furaje şi echipamente pentru ferme mici şi medii, produse pentru grădinărit (seminţe, material săditor, fertilizanți, echipamente, hrană și accesorii pentru animale de companie.

Articole din aceeasi categorie