Giurgiu îi cere lui Apostu să nu concedieze asistenţii persoanelor cu handicap grav

Deputatul independent de Cluj, Mircia Giurgiu, îi cere primarului Sorin Apostu, prin intermediul unei scrisori deschise, să nu concedieze asistenţii persoanelor cu handicap grav.

„Am aflat, cu surprindere, că la începutul lunii august 2011, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav au primit decizia de încetare a contractului individual de muncă. Considerăm că aceşti oameni care suferă de o boală datorită căreia nu se pot deplasa oricum sînt loviţi de soartă şi ar trebui sprijiniţi de societate, nu loviţi din nou. Situaţia la care s-a ajuns, respectiv persoanele cu handicap grav să fie lăsate fără niciun sprijin, ar trebui să fie soluţia extremă la care să nu se apeleze niciodată. Cum putem să le explicăm acelor oameni năpăstuiţi şi care nu se pot mişca, nu se pot deplasa pentru a-şi cumpăra hrana şi medicamentele necesare tratamentului că ei sînt primii vizaţi în ceea ce priveşte reducerea cheltuielilor primăriei?! Asemenea persoane, în orice condiţii de austeriate, ar trebui să fie beneficiarii ajutorului minim pe care societatea ar putea să-l acorde, acela de a avea un însoţitor care să-i îngrijească cel puţin 8 ore pe zi, dacă nu 24 de ore. Vă rugăm, domnule primar, să întreprindeţi toate demersurile legale pentru a reveni asupra deciziei în urma căreia au fost disponibilizaţi asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav.

Sîntem de părere că aceasta ar reprezenta o mînă întinsă celor care sînt dependenţi de alte persoane pentru orice necesitate”, i-a transmis deputatul primarului Apostu.

C.P.

Articole din aceeasi categorie