Germanii au fost invitaţi să numere insectele

Rezidenţii din Germania, ţară care se confruntă cu o scădere a numărului de insecte, cauzată probabil de practicarea agriculturii intensive şi de utilizarea pesticidelor, au fost invitaţi de cea mai importantă organizaţie de mediu germană să participe la un recensământ al insectelor, informează DPA.
Societatea Germană pentru Conservarea Naturii (NABU) i-a invitat pe rezidenţii germani să petreacă o oră într-o zonă însorită, călduroasă şi uscată, lipsită de vânt, şi să numere toate insectele pe care le văd în acel interval. Acest recensământ mai puţin obişnuit va avea loc în perioada 3 – 12 august.
Iubitorii de natură trebuie să noteze numele insectelor pe care le văd în orice zonă verde – grădină, pajişte, mlaştină sau pădure – în a doua parte a recensământului insectelor din acest an.
Rezultatele pot fi trimise specialiştilor de la NABU prin intermediul unei aplicaţii gratuite, al cărei nume se traduce prin sintagma “Lumea insectelor”.
Aplicaţia furnizează imagini şi informaţii despre insectele native din Germania.
Participanţii la recensământ ar trebui să vadă în special în această lună fluturi, precum cei din familia Papilionidae, bondari, albine, buburuze, ploşniţe vărgate, libelule şi lăcuste.
Iniţiativa demarată de NABU doreşte să estimeze populaţia de insecte din Germania după declinul acesteia din ultimii ani, despre care specialiştii în ecologie afirmă că a fost cauzat de agricultura intensivă şi folosirea excesivă a pesticidelor.

Articole din aceeasi categorie